Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Håkon Bleken - Håkon Bleken - Retrospektiv (bok)

Håkon Bleken

Håkon Bleken - Retrospektiv (bok)

Produkt nr.:1072
Kr 295,00
Kjøp
Utgivelsesår:2006
Forlag:Labyrinth Press
Antall sider:88
Håkon Bleken er et menneske som brenner av vilje til å ta del i samfunnet og ikke begrense seg til å være observatør. Hans engasjement har ført til at han både har yppet til strid og blandet seg inn i debatter. Denne boken viser hvor vital denne 76-årige maler fremdeles er. Boken har undertittelen Retrospektiv. Her vises tidligere bilder med sterke symboler og hans siste fargesprakende bilder med Ibsen motiver. Boken er utgitt i samarbeid med Kistefos-Museet i forbindelse med en stor utstilling han hadde der.

Håkon Bleken (født 1929)

 

Håkon Bleken er utdannet ved Kunstskolen i Trondheim, Statens Kunstakademi i Oslo og Statens Håndverk- og Kunstindustriskole i Oslo. Han er en av Norges fremste samtidskunstnere, representert i sentrale gallerier og museer, med omfattende utsmykningsoppgaver. Som grafiker, arbeider Bleken med litografi.


Kunstner Håkon Bleken

Siden debuten i 1951 har Håkon Bleken hatt en lang rekke separatutstillinger i landets viktigste gallerier - bl.a. Nasjonalgalleriet og Henie-Onstad Kunstsenter. Hans definitive gjennombrudd som kunstner kom i 1971 med en serie kulltegninger kalt Fragmenter av et diktatur. Bleken var festspillutstiller i Bergens Kunstforening i 1978, og i 1991 hadde han retrospektive utstillinger i Kunstnernes Hus i Oslo og i Trondhjems Kunstforening.

Han har også gjort seg sterkt bemerket som illustratør til flere litterære verker: bl.a. har han laget illustrasjoner til Ibsens Hedda Gabler, Dalen Portland av Kjartan Fløgstad, Haugtussa av Arne Garborg, Mysterier av Knut Hamsun og til Babettes Gjestebud av Karen Blixen. Håkon Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, en som forteller historier i bildene sine, en som har et budskap. Han er også en fremragende og ofte provoserende skribent, med forkjærlighet for den korte og poengterte formulering, aforismen.

Håkon Bleken - Ridder av 1. klasse

I 1999 ble Håkon Bleken utnevnt til ridder av 1. klasse og i 2009 Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. I 2005 mottok han Anders Jahres Kulturpris. Håkon Bleken er representert i samlingene til Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst, Bergen Billedgalleri, Lillehammer Kunstmuseum, Oslo kommunes kunstsamlinger, Sonja Henie og Nils Onstads samlinger, Trondheim Kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri.

Håkon Bleken / Sverre Bjertnes

Film: Ansikt til Ansikt: Håkon Bleken i samtale med Morten Krogvold
Kunstverket Hovedøya Galleri, sommeren 2010

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons 12:00 - 17:00

Tors 12:00 - 18:00

Fre 12:00 - 17:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS