Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk
Kunstverket Galleri, Kirkegata 5

Kunstverket Galleri, Kirkegata 5

Om Kunstverket

 

Kunstverket Galleri har siden etableringen i 1989 arbeidet med formidling av nordisk samtidskunst av høy kvalitet. I dag representerer galleriet grafikk og arbeider på papir av Nordens fremste kunstnere. Galleriet holder til i Kirkegata 5 i Kvadraturen og har i dag 6 ansatte innen områdene galleri/utstillinger, utsmykking og edisjon.

 

Utstillingsprofil og formål

Kunstverket Galleri har som formål å fremme grafikk og andre arbeider på papir ved å skape og promotere utstillinger som viser de fremste grafikerne i Norden. Utstillingsprofilen legger vekt på å bringe noe unikt til hver utstilling; vise publikum at grafikk er et uavhengig og rikt kunstnerisk uttrykk på samtidskunstscenen.

 

Kunstverket Galleri, Kirkegata 5

Utstillingene skiftes ut månedlig, for å skape et dynamisk program som kontinuerlig viser aktuelle kunstnere innen grafikk og arbeider på papir. Hovedfokuset ligger på separatutstillinger med etablerte kunstnere som viser nye arbeider og, for dem, nye teknikker. Ved å invitere og utfordre kunstnerne til å fokusere på nye teknikker, vil utstillingene profileres som noe annet enn et vanlig grafikk-galleri. 

Én gang i året fokuserer vi på en gruppeutstilling basert på bevegelser på samtidskunstscenen. Gruppeutstillingene har som formål å vise flere kunstnere innenfor samme sjanger, eller faller under et helhetlig konsept som Nordisk Grafikkmønstring, for å vise trender fra de nordiske kunstscener. Et eksempel på en slik utstilling er Fire Grafiske Fortellinger gjennomført i 2012; en utstilling laget i samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt, som introduserte Tiina Kivinen som samme år ble presentert som den første prisvinner av den nyetablerte Queen Sonja Nordic Art Award. Denne ble fulgt opp med en separatutstilling høsten 2013, med nye verk laget i etterkant av prisutdelingen.

Kunstverket Galleri, Kirkegata 5

Galleriets grafikkavdeling har Nordens største utvalg av samtidsgrafikk, og representerer nær 400 nasjonale og internasjonale kunstnere, de fleste representert ved respektive nasjonale kunstinstitusjoner. Gjennom vår edisjonsvirksomhet samarbeider vi aktivt med nordiske kunstnere og grafikkverksteder. Kunstverkets medarbeidere holder seg kontinuerlig oppdatert på trender, utvikling og nyheter i bransjen. All kunst som formidles skal ivareta følgende verdier:

Kvalitet: all kunst som blir formidlet fra Kunstverket skal være av høy kvalitet. Kunstnere vi representerer skal som en hovedregel være utdannet på akademinivå, og være kjøpt inn av sentrale nasjonale og/eller internasjonale institusjoner.

Originalitet: galleriet søker å ivareta de høyeste faglige og etiske standarder.

Varighet: kunst som formidles skal ha en varighet og langsiktig verdi.

Kunstverket Hovedøya Galleri

Kunstverket Galleri, Kirkegata 5

Vår utsmykkingsavdeling har bred kompetanse med innpassing av kunst i arkitektoniske miljøer, og forholder seg til alt fra plassering av enkeltarbeider til mer omfattende prosjekter med integrert kunst. Vårt utgangspunkt er at en utsmykking skal sees i forhold til intern miljøskapning og ekstern profilering av bedriften.
 

I vårt arbeid med utsmykking benytter vi oss av vårt brede kontaktnett av kunstnere, og leverer alt fra maleri, foto, skulptur, tekstil, keramikk, glass, installasjoner og grafikk.

 

 

 

 

Referanser inkluderer flere av de statlige departementene, Stasministerens kontor, Stortinget, Statoil, Norsk Hydro, Aker ASA, Telenor, Norske Shell ASA, Statkraft, Vinmonopolet, Storebrand, Gjensidige, Aftenposten, NRK, Norges Bank, Hurtigruten Group, KLP, Royal Carribean Cruise Lines, BW Offshore, REC, VPS, NCC, Entra, Handelsbanken og Norges Rederiforbund.

Kunstverket Galleri Hovedøya

Kunstverket Hovedøya Galleri, Lavetthuset

I 2008 åpnet vi Kunstverket Hovedøya, et 600 kvm stort utstillingssted i en av landets eldste bindingsverksbygg.

Huset var opprinnelig en viktig del av forsvarsverket rundt Akershus festning. I dag fremstår Lavetthuset som et av Oslos mest spennende utstillingsrom. Det 600 kvm store rommet gir muligheten til å vise store separatutstillinger, og om sommeren er Kunstverket Hovedøya et levende kulturhus som også byr på foredrag, teater og konserter.

Sommeren 2017 var siste utstillingssesong for Kunstverket Galleri Hovedøya.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons 12:00 - 17:00

Tors 12:00 - 18:00

Fre 12:00 - 17:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS