Frank Brunner

Horisont

Nye arbeider - olje på etsning

29.02.-23.03.2024

Utstillingen Horisont viste nye arbeider av Frank Brunner i form av oljemaleri på etsning. I tillegg ble det stilt ut en ny serie etsninger tilvirket hos det grafiske verkstedet Atelje Larsen i Helsingborg. Ved å undersøke etsningens egenskaper skapte han unike og fargesterke maritime motiv. Bildene har klare linjer og markante felt, som han frembringer gjennom selve etsningsteknikken. Videre formidler han horisontens linje med et mer flyktig og nærmest poetisk, romantisk billedspråk.

I disse seriene formidlet Brunner havets konstante bevegelse, med stadig forandringer i både overflate, farger og lys. Horisont gi oss en ny visuell fortelling, hvor perspektivet er rettet mot horisontens linje, det konkrete og samtidig ikke-eksisterende sted, hvor hav og himmel møtes.  

Frank Brunners motiver er preget av stille øyeblikk, fremstilt i kalde eller varme fargetoner, ofte med en sterk melankolsk eller nostalgisk stemning i bildene. Horisont formidler flere visuelle fortellinger hvor motivene i all hovedsak er hentet fra kunstnerens kjente maritime miljø på Sørlandet. Brunners nye grafiske arbeider formidler korte og flyktige øyeblikk, eller sjøblikk. I bildene møtes både det figurative og det abstrakte uttrykk, der Brunner søker å formidle minner, øyeblikk og erfaringer, uavhengig av tid og sted. 

Frank Brunner (f.1971) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Ilja Repin Statsakademi i St.Petersburg og Yale University i New Haven, USA. Brunner arbeider som maler og grafiker. Som grafiker arbeider han både med litografi og etsning. Motivene har så langt i karrieren kretset rundt mennesker og dyr, i enten urbane eller mer landlige settinger. Den forrige utstillingen i Kunstverket Galleri formidlet en omfattende grafisk produksjon med Oslo-byen som hovedmotiv. Bildene formidlet moderne arkitektur, bruer og gatemotiver fra nyere bydeler og steder i Oslo, arbeider utført ved det grafiske verkstedet Atelje Larsen i Helsingborg. For Horisont arbeidet Brunner igjen ved det anerkjente grafiske verkstedet, men denne gangen med et sterkt fokus på maritime motiver. 

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring