Lars Elling

Sett deg et mål- gå dit i søvne

02.11.-25.11.2023

Utstillingen åpnet torsdag 2. november 2023.

Lars Elling (f.1966) er utdannet grafiker og maler ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han er gjesteprofessor ved Shanghai Institute of Visual Arts. Elling deltok på årets Høstutstilling og er nå også kjent som en del av dommerpanelet i serien Portrettmesterskapet, som sendes på NRK i høst. Han var festivalutstiller under Peer Gynt-festivalen (Gålå i Gudbrandsdalen) i 2022. De siste årene har arbeidene hans også blitt vist ved Everard Read (CapeTown i Sør-Afrika), Whitechapel Gallery (London), MUSEION Bolzano (Italia) og Fondazione Stelline (Milano, Italia). I 2015 hadde han en retrospektiv utstilling på Haugar kunstmuseum (Tønsberg), og i januar 2024 skal Lars Elling, som den første skandinaviske kunstner, ha en separatutstilling med nye malerier i Triumph Gallery i Beijing. Elling bor og arbeider i Oslo og Cape Town.

Den siste tiden har billedkunstner Lars Elling benyttet sammensatte blandingsteknikker i ren improvisasjon, noe som ifølge han selv gir en mer energifylt og spontan arbeidsmetode mot et ferdig motiv. Elling erfarer denne friheten i sterk kontrast til det å skape malerier, som da preges av et helt annet forhold til refleksjon, vurderinger og planlegging underveis i prosessen. Arbeidene på papir blir et mer direkte resultat av overføringer fra assosiasjoner, flyktige minner fra betydningsfulle øyeblikk. Flere av arbeidene viser at Lars Elling stadig utvikler nye motivkretser og uttrykk gjennom det å arbeide med ulike teknikker. Motivene han viser i denne utstillingen har også referanser til hans kritikerroste roman Fystene av Finntjern, som ble utgitt på Oktober forlag i fjor. Bildene i utstillingen Sett deg et mål - gå dit i søvne er arbeider som vises for første gang.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring