Ellen Karin Mæhlum

OMKVED

02.09.-24.09.2023

Utstillingen åpnet lørdag 2. september.

Ellen Karin Mæhlum viste i utstillingen OMKVED grafiske arbeider med fokus på norsk skogsnatur. I denne serien tok hun utgangspunkt i sin opplevelse av skogen som noe rikt, levende og mytisk, men også skremmende og utsatt. Naturen gir rom for følelsen av både tilhørighet og fremmedgjøring. Det ligger en enorm kraft i å føle seg ubetydelig ute i naturen, sier Mæhlum.

Ellen Karin Mæhlum arbeider ofte i serier, billedrekker med felles tema, format og grafisk teknikk. En rød tråd i hennes ulike prosjekter, er fokuset på naturens forandringer, og grafikkens tekniske muligheter.

I utstillingsarbeidene OMKVED videreutviklet hun sine teknikker - noe som har resulterte i særegne, og nærmest maleriske, grafiske uttrykk. Etter flere år med fordyping i golde arktiske islandskap, utforsket hun i denne serien de spenninger og variasjoner som kan oppstå ved bruk av farge - i samspill eller kontrast til andre farger.

Tittelen OMKVED, i betydning gjentakelser eller refrengstrofe, er valgt ut ifra utstillingens oppbygning. De fleste arbeidene er laget med den samme trykkplaten. Forskyvninger og speilvending av motivet, sammen med ulik innsverting gir nytt innhold og skaper store variasjoner. Ingen trykk blir like. 

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring