Annette og Caroline Kierulf

Stubben i hogstfeltet og støvsugeren i skapet

23.03.-23.04.2023

Utstillingen åpnet torsdag 23. mars 2023.

Søstrene Annette Kierulf (f.1964) og Caroline Kierulf (f.1968) samarbeider gjerne om utstillinger, men lager bilder hver for seg. Begge arbeider med tresnitt. De har med sin mangeårige eksperimentering med teknikken stått i front for revitaliseringen av dette mediet. Spesielt har de utforsket fargetresnittet og puslespillteknikken, som først ble utviklet av Edvard Munch. 

På Kunstverket viste de et utvalg verk fra den omfattende utstillingen de nylig hadde på Bergen Kunstmuseum under tittelen Å skape en verden.

Caroline hadde i sine bilder tatt utgangspunkt i hjemmet og kjønnsroller knyttet til dette, med inspirasjon og sitater fra eldre årganger av Alle kvinners blad. 

Annette hadde jobbet med landskap hvor spor av menneskelig aktivitet ofte er synlige, med bakgrunn i observasjoner fra Radøy, hvor hun bosatte seg for å komme nærmere naturen. 

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring