(f. 1960)

Carl Fredrik Schultz

Carl Fredrik Schultz er utdannet ved Parsons School of Design, Paris, Los Angeles og New York hvor han tok en Bachelor of Fine Arts med hovedfag i maleri og kunsthistorie. Carl Fredrik Schultz arbeider hovedsakelig som maler, men har i hele hans 30-årige kunstnerskap også lagt stor vekt på grafikk. Han er opptatt av at grafikken skal være en selvstendig utrykksform basert på grafikkens egne muligheter og ikke som en etterligning av maleriet. Han jobber hovedsakelig med linoleumstrykk, og hvert enkelt trykk er håndlaget uten presse slik at valører, nyanser og kontraster bli skapt med hånden. Slik blir hvert trykk unikt og personlig. Det er derfor hans trykk kommer i lave opplag.

Carl Fredrik Schultz - Tematikk                                                                                                                                            

Tematikken i grafikken er mye av den samme som i maleriet; menneskelige relasjoner og kommunikasjonsutrykk og problematikk. To ulike individer som skal både passe sammen tross ulikheter - selvstendige og uavhengige på samme tid. Det kan da oppstå både spenning og samsvar i dialogen. Polariteten kan også komme til utrykk som struktur mot det flytende, det konkrete mot det eteriske. Gjennom dette kan en oppleve at de begge to er like nødvendige og har kanskje samme utgangspunkt . Carl Fredrik Schultz prøver å oppnå en sakral integrering til et abstrakt formspråk . 

 

Carl Fredrik Schultz - Utstillinger og innkjøp
Carl Fredrik Schultz har hatt en rekke utstillinger i både inn- og utland: Bergen og Trondheim Kunstforening, Galleri Wang, Galleri Brandstrup, samt deltatt på Høstutstillingen fem ganger. Sweger Konst (Stockholm), Galleri Glemminge (Ystad) i Sverige. Axis Gallery og The Cultural Center i New York.

Han er innkjøpt av Oslo Kommune, Bislett Høyskoleinstitutt, Color Line, Sandefjord Tinghus, Malmø by (Sverige), Equinor Stavanger, Lagos, Nigeria og Connecticut (USA).

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

UTDANNING

Parsons School of Design, Paris, Frankrike.
Los Angeles og New York, Bachelor of Fine Arts med hovedfag i maleri og kunsthistorie. 

REPRESENTERT

Oslo Kommune.
Bislett Høyskoleinstitutt, Oslo.
Color Line, Oslo.
Sandefjord Tinghus.
Malmø By, Sverige.
Equinor, Stavanger.
Lagos, Nigeria.
Connecticut, USA. 

UTSTILLINGER

Carl Fredrik Schultz har hatt en rekke utstillinger i både inn- og utland: Bergen og Trondheim Kunstforening, Galleri Wang, Galleri Brandstrup, samt deltatt på Høstutstillingen fem ganger. Sweger Konst (Stockholm), Galleri Glemminge (Ystad) i Sverige. Axis Gallery og The Cultural Center i New York m.fl.

ANNET

Stipender

Teatercafeens Kulturstipend.
Ingrid Langaards Stiftelse stipend (tre ganger)
Vederlagsfondet 3-årige arbeids- stipend.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring