(f. 1956)

Bjørn Sigurd Tufta

Bjørn Sigurd Tufta er født på Askøy og arbeider som maler, tegner og grafiker. Han er utdannet ved Künstlerhaus Bethanien Berlin, Vestlandets Kunstakademi, Finlands konstakademi og Bergens Kunsthåndverkskole.

Bjørn Sigurd Tufta - Landskapsmalerier
Tuftas landskapsmalerier er ofte abstraherte komposisjoner i monumentale størrelser. Fargeinntrykket domineres ofte av mørke farger med et gyllent lys som bryter frem i kantene. Han henter gjerne motiver fra kjente omgivelser, nemlig Askøy og det vestlandske kystlandskap med alle dets spenninger. Naturen er dramaet i Tuftas bilder.

Han har tiår utviklet et maleri med utgangspunkt i modernismens forenklede billedspråk og med postmodernismens konseptuelle grep.

 
Bjørn Sigurd Tufta - Utstillinger og samlinger
Bjørn Sigurd Tufta har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland, der i blant Henie Onstad Kunstsenter og Nordisk Konstcentrum, Helsinki. Han er blant annet innkjøpt av Nasjonalgallereriet, Riksgalleriet, Museet for Samtidskunst, Astrup Fearnley Museet og Henie Onstad Kunstsenter.


 

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring