(f. 1984)

Elin Rødseth

Elin Rødseth er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, China Art Academy og Academia di bella arte di Firenze. Som grafiker arbeider hun med tresnitt og fotopolymer og kompinerer ofte disse teknikkene i sine arbeid.

Elin Rødseth - Grafikk
Arbeidene til Elin Rødseth viser anonyme figurer i minimalistiske omgivelser, som igjen skaper en mystikk. Figurene er ofte hentet fra fotografier og blir gjenbrukt og re-arrangert gjennom flere arbeider. Denne gjentakelsen forsterker følelsen av at de er skuespillere og figurer som kan manipuleres. De er ofte ansiktsløse og Rødseth har beskrevet sine figurer som fremmede du kan få et glimt av i et rom eller gå forbi på en travel gate. 

Rødseth har ofte kombinert ulike grafiske teknikker i sine arbeider, men da kun på samme papir. I hennes nyeste arbeider kombinerer hun arbeider som er trykt separat: En figur kan bli utført i fotopolymer på rispapir og sydd på et tresnitt. Resultatet blir en collage og trådens spor sammen med rispapiret, er med på å forsterke figurens sårbarhet. Som igjen viser til hvor sårbart mennesket er.

 

Elin Rødseth - Performance
Elin Rødseth er med i performancegruppen Oi Brenda. Det musikalske samarbeidsprosjektet ble startet i 2010 av Senta Rebecca Lürssen, Tone Berg Størseth og Elin Rødseth. Hver opptreden er unik og basert på iscenesatte, introverte minikonserter med tromme, bass og vokal, der selve musikken kan beskrives som mørk, suggerende og folkloristisk. Hver opptreden er stedspesifikk.

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

EDUCATION

2009-2011 Master of visual arts, Oslo National Academy of the Arts
2009 China Art Academy, Hangzhou, China
2007 Accademia di Belle Arti Firenze, Firenze, Italy
2006-2009 Bachelor of visual arts, Oslo National Academy of the Arts
2004-2006 Fine arts, Einar Granum Kunstfagskole
 

COLLECTIONS

2017 Library of Congress, USA
2017 De Kongelige samlinger/The Royal Collections of Norway
2014 Nasjonalgalleriet/The National Museum, Norway
2014 Nasjonalbiblioteket/The National Library, Norway
2013 Kunst på arbeidsplassen (KPA)

OTHER

Perfomances

2013 Oi Brenda, Høstutstillingen, Kunstnernes hus
2011 Oi Brenda, 0047

Grants

2018 BKV ettårig stipend
2016 BKV ettårig stipend
2016 Norsk forening for grafisk kunst
2015 Prosjektstøtte NBK
2013 BKV ettårig stipend
2013 Utstillingstøtte Kulturrådet
2012 Manhattan Graphics Center Scholarship
2011 Norske Grafikeres fond
2011 BKH master student grant

Memberships

Norske Grafikere, NBK

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring