(f. 1937)

Nini Anker Dessen

Ninni Anker Dessen ble utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, Kunstakademiet i Bonn samt Central School of Art and Design i London.

Ninni Anker Dessen - Det umiddelbare inntrykk
Hun arbeidet som maler, grafiker og tekstilkunstner. Som grafiker arbeidet hun med litografi som teknikk. Motivene er gjerne fargerike enten helt abstrakte eller i grenseland mellom det figurative og abstrakte, der fargen og flaten utgjør det bærende element. Hun er opptatt av hvordan fargene og bildene fanger en umiddelbarhet og en stemning som det er opp til betrakteren å fortolke videre.

Utstillinger og samlinger - Ninni Anker Dessen
Nini Anker Dessen er innkjøpt av blant annet Statens utsmykningsfond for nye bygg, Universitetet i Oslo, Kommunenes Kunstsamlinger og Norges Bank. Hun har hatt utstillinger i Galleri F-15, Munchmuseet og Galleri Haaken, og vært representert under Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, Norske Bilder og Galleri Brandstrup.

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

UTDANNING

SHKS arkitektlinjen, tekstillinjen,
Kunstakademiet i Bonn, Tyskland.
Central School of Art & Design, London, England.

INNKJØPT AV

Statens utsmykningsfond for nye bygg.
Universitetet.
Oslo Kommunes Kunstsamlinger.
Norges Bank.
Østfold og Vestfold fylker.
Borre Kommune.
Katedralskolen i Oslo.

UTSTILLINGER

Separatutstillinger

Galleri F15, Moss.
Munchmuseet, Oslo.
Galleri Moderne Kunst, Oslo.
Galleri Kampen, Oslo.
Galleri Robert Four, Paris, Frankrike.
1994, -97, 2001 og –07  Galleri Haaken, Oslo.

Kollektivutstillinger

Høstutstillingen.
Østlandsutstillingen.
Galleri Moderne Kunst.
Norke Bilder, Galleri Brandstrup.
Hatton Gallery, Newcastle, England.
Galerie Robert Four, Paris, Frankrike.
Haugesund Billedgalleri.
Moss Kunstforening.
Molde Kunstforening.
Galleri Varden, Moss

UTSMYKKING

Store utsmykkningsoppdrag i billedvev, applikasjoner, maleri og keramikk for cruisebåter; i RCCL, Radisson Cruises og P & O. Private bedrifter ; Norsk Hydro, Furuholmen Invest, Selvaag, Anders Wilhelmsen A/S, Fonds Finans, Bergesen DY ASA m. fl.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring