Monica Egeli

Monica Egeli har sin utdannelse fra Universitetet i Bergen, og har faglærerutdanning i kunst og håndverk.

Formidleren Monica Egeli
Jeg jobber for det meste med fotografier i bildene mine. Det viktigste for meg er å klare å formidle en stemning. Jeg er opptatt av å formidle noe uhåndgripelig mellom det du ser og det du ikke ser. Et slags usynlig sjikt på en måte. Stillhet og ro er et viktig stikkord i bildene mine. Jeg ønsker å skape en ro både for meg som kunstner og for betrakteren.

Fotopolymer er en dyptrykkmetode. Det vil si at  det blir fordypninger i kobberplaten. Det er i disse fordypningene som avgir farge i trykkprosessen. Utgangspunktet er fotografier som jeg tar selv. Disse bearbeider jeg i photoshop, og skriver dem ut på en transparent med raster (punkter). Denne transparenten blir «negativen» min når jeg skal framkalle bildet. Så klargjør jeg kobberplaten ved å laminere på en fotofølsom film, en såkalt fotopolymerfilm. Transparenten legger jeg så oppå kobberplaten med film på. Deretter belyser jeg og framkaller i mørkerom som med vanlig fotofilm. Jeg bruker ingen farlige kjemikalier, kun vann,soda og husholdningseddik. Der som det er sort på transparenten vil det bli groper i filmen og der det er lyst vil filmen bli herdet slik at ikke noe farge vil feste seg.

Etter herding med lys og varme er platen klar til å trykkes med. Jeg bruker en vanlig dyptrykksmetode der man først påfører sverte og deretter slår av overflødig sverte. Fargen vil legge seg ned i groper i filmen. Når jeg så legger papiret oppå platen og  bruker en presse med stort trykk, vil fargen i alle fordypninger bli avsatt på arket.Jeg jobber alltid med flere plater på et og samme bilde. Hver plate får sin farge. Man trykker alle platene på samme arket. - Monica Egeli

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

UTDANNING

2002-2003 Merkantilt Institutt, illustrasjonslinjen.
1996-2000 Faglærerutdanning i kunst og håndverk.
1991-1995 Universitetet i Bergen, kjemi og biologi.

UTSTILLINGER

Separatutstillinger

2011 Galleri Kan:skje, Oslo.
2010 Kreftforeningens lokaler på Hamar.
2010 Riksrevisjonen.
2010 Kunst på arbeidsplassen (grafikk).
2010 Riksrevisjonen  (grafikk).
2010 Galleri Schweigaardsgate 88 (grafikk).
2004 Skrivergården i Egersund (foto).

Gruppeutstillinger

2012 Haugalandutstillingen.
2012 Surnadal kunstforening.
2012 Drøbak kunstforening.
2011 Xian, Kina. Med Norske Grafikeres Verksted.
2010 Lions club, Vestby (grafikk).
2009 Galleri Maurholen , Egersund (grafikk).
2008 Galleri Tingvang, Toten (grafikk).
2008 Brenneriet, Gran kunstforening(grafikk).
2007 Eina stasjon,Toten (grafikk).
2006  Galleri Albin Up, Oslo (maleri).

STIPENDER

2010 Utstillingsstipend fra Grafill.
2007 Stipendplass ved Norske Grafikers Verksted.
 

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring