(f. 1985)

Julie Ebbing

Julie Ebbing har en mastergrad i kunst og håndverk, grafikk og tegning ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2016. I tillegg til å vinne Kjell Nupen Memorial Grant har hun det siste året mottatt Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunstnerstipend, prosjektstøtte fra Bildende Kunstneres Vederlagsfond og et ettårig arbeidsstipend fra Norske Bildende Kunstnere (NBK). Julie Ebbing deltok også på Trøndelagsutstillingen i 2017 og utstillingen Ung norsk grafikk hos Norske grafikere i 2016.

Julie Ebbing – Det mørket som finnes bak lukkede øyne
Tegning er utgangspunktet for alt i Julie Ebbings kunstnerskap og praksis. I kombinasjon med teknikker som maleri, tekstil, objekter, installasjon, grafikk, og da særlig tresnitt, oppstår en slags insisterende kompromissløshet. Arbeidene er subtile og direkte, det er bekmørkt og det er humoristisk, aller helst i en kombinasjon. Ebbing stiller store spørsmål i det enkle lille, i det hverdagslige.

Julie Ebbings første separatutstilling Det mørket som finnes bak lukkede øyne på Kunstverket Galleri undersøkte spørsmål rundt identitet, sosiale konstruksjoner, hierarki og maktforhold. Politikk, demokrati, feminisme, feminitet og kjønnsroller ble belyst gjennom å eksemplifisere diskrimineringen av kvinner i kunstens historie og i vår samtid. Gjennom et slags møte mellom håndverk og hærverk formidlet Ebbing en aktiv holdning til de institusjonelle, historiske og sosiale rom vi alle beveger oss i. Ebbings kunst har mange referanser, både til sider av den skrevne og den uskrevne (les: kvinners) kunst- og kulturkanon. Gjennom kunstens medier søker hun en ny lesning i gammelt materiale og vektla et kritisk blikk på alt som var nytt og motepreget. Utstillingens aktualitet ble ytterligere forsterket av en pågående #metoo-kampanje og omtalte overgrep utført av personer med politisk makt og posisjon.

 
Julie Ebbing - Prisvinner Kjell Nupen Memorial Grant 2017
Kjell Nupen Memorial Grant deles ut 5. september annethvert år på den avdøde Kjell Nupens bursdag. Stipendiet tildeles en nordisk kunstner som er under utdanning, eller nettopp har avsluttet sin utdanning, og som aktivt bruker grafikk som et viktig uttrykksmiddel innenfor sitt kunstnerskap. Stipendiet er et samarbeid med mestertrykker Bill Goldston ved Universal Limited Art Editions (ULAE) og juryen består av styret i Queen Sonja Print Award. Kunstnerne blir nominert av de større kunstutdanningsinstitusjonene eller grafikkorganisasjonene i sine respektive land.

Julie Ebbing ble nominert av av Kunsthøgskolen i Oslo og er den første norske kunstneren som har mottatt denne prestisjetunge prisen. Forrige prisvinner var den danske kunstneren Adam Saks.

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

UTDANNING

Mastergrad i kunst og håndverk, grafikk og tegning ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2016

UTSTILLING

Separatutstilling

2018 Det mørket som finnes bak lukkede øyne, Kunstverket Galleri, Oslo

Gruppeutstilling

2017 Trøndelagsuttstillingen.
2016 Ung norsk grafikk, Norske grafikere, Oslo.

ANNET

Prisvinner Kjell Nupen Memorial Grant 2017
Mottatt Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunstnerstipend, prosjektstøtte fra Bildende Kunstneres Vederlagsfond og et ettårig arbeidsstipend fra Norske Bildende Kunstnere (NBK)

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring