(f. 1959)

Ingrid Lilja Arntzen

Ingrid Lilja Arntzen har arbeidet som maler siden 2004, men siden 2008 har hun arbeidet mest med dyptrykket som elev ved Terje Risbergs grafiske verksted.

Ingrid Lilja Arntzen - Dyptrykket
Ingrid Lilja Arntzen trykker alle sine grafiske blad selv. Motivene henter hun fra virkeligheten og litt bortenfor. Det starter som regel med blyantskisser på papir, hvor hun deretter går over til digitalt tegnebrett og fullfører motivet (ofte ved hjelp av foto hun selv har tatt). Skyer, vann, rifter og sprekker i stein og natur er spennende elementer hun liker å kna inn i komposisjonen. Til slutt tilfører ytterlige spor og fordypninger direkte på platene med ulikt verktøy som rissenål og sandpapir. Når motivet er ferdig etset og risset, farger hun hver plate med trykkfarge. Platene får ulik trykkfarge. Plate nr 1 legges på pressebordet og et fuktig kobbertrykkpapir plasseres oppå. Så sveives plate og papir gjennom trykkpressen for hånd. Papiret løftes opp og plate nr 1 blir byttet ut med plate nr 2 som igjen sveives i mellom. Plate nr 2 blir til slutt byttet med plate nr 3. Motivet i de tre platene er nå overført til papiret. Bildet er ferdig, men kun ett eksemplar. Siden hvert bilde er farget inn for hånd blir det forskjellig fra de andre bildene i opplaget. Slik sett er hvert av hennes bilder en original. 


Ingrid Lilja Arntzen - Kunst og Musikk
Arntzen er også musiker i ulike jazz- og rockeband. Som Jazztrommer sier hun selv at hun er vant til å lytte nederst i lydbildet. Der ligger linjene som holder komposisjonen sammen. Denne kunnskapen bruker hun også når hun lager bilder. Hun ser etter det som ligger dypest. Det som holder bildet og får det til å vibrere. Svinger det, så blir det musikk. Egentlig er det musikk alt sammen.

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farger fra skjerm til skjerm. Vi tar forbehold om mulige skrivefeil og utsolgte bilder.

UTDANNING

Bachelor i pedagogikk
Tre år musikerutdanning fra ulike institusjoner.
Elev ved Terje Risbergs grafiske verksted.

UTSTILLINGER

Seperatutstillinger

2018 Galleri Bi-z, Kristiansand.
2017 Galleri Vedholmen, Bergen.
2016 Kunstværket Galleri, Bærum.
2015 Hellviktangen Kunstkafe.
2014 Nesoddparken Kunstsenter.

Kollektivutstillinger

Galleri Vedholmen, Bergen
FineArt, Oslo
Galleri Zink, Lillehammer
Kunstværket Galleri, Bærum
Rådhusgalleriet, Oslo i regi av Epilepsiforbundets Jubileumsutstilling

ANNET

Medlem av Norske Grafikere  

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring