Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Håkon Gullvåg

09.02.–12.03.2023

Håkon Gullvåg (f.1959 i Trondheim) har i flere år samarbeidet med Kunstverket, men dette var første gang han holder en separatutstilling i galleriet.

Gullvåg er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og arbeider både i sitt atelier på Ekely i Oslo og i sin hjemby. Som en av vår tids mest kjente kunstnere har han en imponerende reise- og utstillingsvirksomhet, samtidig som han sjonglerer en stor pågang av portrettoppdrag og en omfattende produksjon av både malerier og grafiske verk. Håkon Gullvåg er kanskje mest kjent for sine portretter, blant annet av HM Kong Harald og HM Dronning Sonja, men også kirkeutsmykninger blant annet i Nidarosdomen. Han har hatt en rekke utstillinger både i Norge og i utlandet: Galleri Dobloug, Galleri Ismene, Blaafarveverket og Soli Brug Galleri, men også en rekke utstillinger i New York, Paris, Roma, Syria, Jordan og Kina. Håkon Gullvåg er representert i både offentlige og private samlinger til blant andre Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley museet, Trondheim kunstmuseum og HM Dronning Sonjas private kunstsamling.

Utstillingen har arbeider fra 1993-2023, men setter likevel søkelys på nye arbeider på papir. Den formidler Gullvågs figurative uttrykk, der han også i seneste tid har eksperimentert med mer formale elementer i en blanding av abstraksjon og figurasjon, bedre kjent som Gullvågs signaturuttrykk. Videre jobber Gullvåg mye med komposisjon og skaper sterke motivreferanser til samtiden, enten gjennom en direkte refleksjon rundt spesifikke erfaringer og hendelser eller i bilder med referanser til egne minner og barndom, hvor arbeidene er mer drømmeaktige og får et mer surrealistiske uttrykk.

Utstillingen Arbeider på papir dreier rundt en rekke dyremotiv. Urfiskenkalvenhestenfalken, men også gutt på stol og ryttermotiver formidles i både pastell på papir og som fargelitografier, hovedsakelig trykket i København og på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). I tillegg til pastell og litografi vises også akvareller, kulltegninger, etsninger og olje på papir.

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS