Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Ellen Karin Mæhlum

OMKVED
02.09–24.09.2023

Utstillingen åpnet lørdag 2. september.

 

Ellen Karin Mæhlum viste i utstillingen OMKVED grafiske arbeider med fokus på norsk skogsnatur. I denne serien tok hun utgangspunkt i sin opplevelse av skogen som noe rikt, levende og mytisk, men også skremmende og utsatt. Naturen gir rom for følelsen av både tilhørighet og fremmedgjøring. Det ligger en enorm kraft i å føle seg ubetydelig ute i naturen, sier Mæhlum.

 

Ellen Karin Mæhlum arbeider ofte i serier, billedrekker med felles tema, format og grafisk teknikk. En rød tråd i hennes ulike prosjekter, er fokuset på naturens forandringer, og grafikkens tekniske muligheter.

 

I utstillingsarbeidene OMKVED har hun videreutviklet sine teknikker - noe som har resultert i særegne, og nærmest maleriske, grafiske uttrykk. Etter flere år med fordyping i golde arktiske islandskap, utforsker hun i denne serien de spenninger og variasjoner som kan oppstå ved bruk av farge - i samspill eller kontrast til andre farger.


Tittelen 
OMKVED, i betydning gjentakelser eller refrengstrofe, er valgt ut ifra utstillingens oppbygning. De fleste arbeidene er laget med den samme trykkplaten. Forskyvninger og speilvending av motivet, sammen med ulik innsverting gir nytt innhold og skaper store variasjoner. Ingen trykk blir like.  

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS