Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Patrik Berg & Erling Valtyrson - Sammen

09.06.–03.07.2022

Patrik Berg (f.1982 i Härnösand, Sverige, bor og arbeider i Oslo) jobber hovedsakelig med tegning og grafikk. Som grafiker har han en kompleks kunstnerisk praksis, knyttet til tradisjoner fra Albrecht Dürer og Henry Darger. Berg stiller spørsmål rundt økologi, ornamenter og språkets opprinnelse. Erling Valtyrson (f.1955 i Ålesund, bor og arbeider på Askøy utenfor Bergen) er kjent som en nordisk mezzotint-mester, med både et moderne billedspråk og mer klassiske motiver i sin produksjon. Dette er første gang de to grafikerne stiller ut sammen.

Det er nå fem år siden Valtyrson hadde utstilling i Kunstverket galleri. Han har i denne anledningen satt sammen bilder til en utstilling han selv mener er representative sammen med Bergs grafiske produksjon, blant annet flere mezzotinter i noe større format enn tidligere og hvor enkelte motiv også har tatt en helt ny retning. Selv sier Valtyrson at: «det blir hyggelig med Patrik i utstillingsrommet. En grafiker jeg setter høyt. To generasjoner grafikk. Patrik har det jeg kaller et følsomt blikk for det grafiske, og det er det bare noe man har og noe man ikke tilegner seg.»

For Patrik Berg starter prosessen med en intuitiv tegning direkte på kobberplatene. I enkelte verk har han «pyntet» med sukkeraquatint og trykket alt selv i små opplag, men mener samtidig selv at det blir som best når det ikke helt føles som om det er kun han selv som har laget den ferdige kunsten. Selv om Berg arbeider i en figurativ tradisjon, er han nok mer opptatt av bildets abstrakte kvaliteter. Berg skriver selv «Jeg ble veldig glad når Erling spurte meg om å stille ut sammen, tenker det vil bli en veldig fin dynamikk i utstillingen med Erlings mørke og eksakte mezzotint satt opp mot mine litt lysere og ekspresjonistiske landskapsetsninger. Det jeg kan se som en felles nevner, er at vi arbeider med atmosfære og komposisjon innenfor en klassisk kunst-grafisk tradisjon. Jeg kommer til å vise et utvalg etsninger fra de seneste årene. Tema er landskap, tid og stemning.»

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS