Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Morten Krogvold

26.03.–30.04.2022

Tidsreiser samlet Morten Krogvolds siste prosjekter og utvalgte billedserier, inkludert de nyeste foto-portretter av kunstnerkollegaer og andre sentrale kulturpersoner. For anledningen stillte han også ut sammen med sin bror, Jacob Krogvold.

Tempus fugit (fra lat. tiden flykter) er et gjennomgående tema i utstillingen. Krogvolds vakre bilder minner oss på at (natur)katastrofer truer, at en pandemi nærmest har satt tiden på vent, og i samtiden er vi sterkt berørt av krig i Europa. På et øyeblikk kan det uerstattelige ødelegges, friheten frarøves og livet brutalt ta slutt.

Morten Krogvold arbeider som kjent med analog fotografi. Endel av bildene ble tonet med en spesiell indigo toner – andre er tonet i gullklorid. Begge oppskriftene er gamle og må utføres med nøyaktighet og presisjon.

Etter 50 års fordypelse i faget fotografi våger jeg en påstand: I et sterkt fotografi kan det eksistere mer intensitet enn i det virkelige livet. Det er den essensielle kraft dette medium har, hvis prosessen utføres med en sterk tanke og kraft. 

Morten Krogvold ble etter et lengre sykehusopphold som barn introdusert for fotografi av hans eldre brødre, Pål og Jacob. Jacob Krogvold har arbeidet intenst med sine egne fotografier de siste årene. For Morten ble det derfor i denne anledning naturlig å invitere hans bror Jacob med som gjesteutstiller. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons 12:00 - 17:00

Tors 12:00 - 18:00

Fre 12:00 - 17:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS