Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Siw Lurås / Giske Sigmundstad

24.09.–17.10.2020

Kunstverket Galleri er stolte over å kunne presentere nye arbeider av to kollegaer, som også tidligere har presentert sine arbeider sammen. Siw Lurås og Giske Sigmundstads kunstnerskap har hvert sitt særegne uttrykk. De trykker sine grafiske arbeider selv, noe som understreker og formidler en særegen sensitivitet for håndverket og grafikk som kunstnerisk medium. Siw Lurås og Giske Sigmundstad deltar begge på Nordisk Grafiktriennal som pågår nå i Luleå Kulturhus, Sverige. Utstillingen i Kunstverket Galleri er deres fjerde duo-utstilling.

Siw Lurås (f.1940, bor og arbeider som maler og grafiker i Oslo) er opptatt av bevegelse i sine grafiske verk. Hun kombinerer derfor flere forskjellige dyptrykks-teknikker når hun arbeider frem sine abstrakte former. Lurås tar oftest utgangspunkt i fargene og undersøker videre hvordan fargen påvirker betrakteren og etterlater en frihet for å kommunisere og tolke motivene. Bildene har i seg estetiske kvaliteter som åpner opp for ulike assosiasjoner. Hun arbeider primært i serier, oftest med urformer som sirkel og kvadratet som tilbakevendende motiv. Fragmenter av tekster fra filosofien og tegn fra musikken abstraheres og anvendes som viktige elementer i Lurås’ motivserier. 

Se også gjerne Kunstverkets formidlingsfilm om Lurås i hennes atelier, den handler om forarbeid til denne utstillingen. Siw Lurås’ nye katalog er også tilgjengelig i Kunstverket Galleri.

Giske Sigmundstad (f.1965, bor og arbeider i Oslo) har hovedfokus på etsning som teknikk i et figurativt og fortellende formspråk. Motivene kretser rundt mennesker og bildene antyder ofte en historie. Arbeidene forener et malerisk og grafisk uttrykk, hvor lyset er et gjennomgående tema i hele hennes produksjon. Sigmundstad har selv omtalt den tidkrevende prosessen med fargeetsninger som en omstendelig og svært langsom måte å male på. Utstillingen presenterer blant annet halvakter og en ny serie med balkong som tema. Sigmundstad presenterer etsninger, kulltegninger og enkelte monotypier, som igjen refererer til hennes bakgrunn som maler.

Film: De letende / The Searchers

Dagsavisen: Det store kunstmangfoldet

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS