Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Patrick Huse

Beyond Landscape - Jubileumsutstilling, 50 år som billedkunstner 22.10.–14.11.2020

Patrick Huse arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og antropologi og har et omfattende og solid kunstnerskap bak seg. I år er det 50 år siden Patrick Huse hadde sin debut på Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen, i 1970. Jubileet markeres med flere utstillinger og program gjennom hele året. Parallelt med utstillingen i Kunstverket Galleri vises også hans arbeider ved Nils Aas Kunstverksted på Inderøy i Trøndelag, Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Oppland kunstsenter.
Med røtter i håndverket og med den tradisjonelle landskapskunsten som referanse, utviklet hans kunstneriske arbeid seg tidlig i en retning av et mer konseptuelt og bearbeidet uttrykk. Hans seneste fargesterke tresnitt og andre tre-objekter understreker en stor interesse for landskapet som et sentralt tema med fokus og studier fra mange fagområder. I stor grad har denne interessen vært basert på en økende verdsettelse av det politiske aspektet ved landskap, og dets ideologiske betydning og effekt. Utstillingen formidler et innblikk i materialer og prosesser, i tillegg til en rekke tresnitt og skulpturelle objekter. 
Huse har den siste 20 årsperioden i hovedsak arbeidet med større museumsutstillinger i Canada, USA, Norge, Sverige, Finland, Island og Russland. Patrick Huse er representert i samlingene til Nasjonalmuseet for kunst, Lillehammer kunstmuseum, Henie Onstad Kunstsenter, Reykjavik Art Museum-Island og Pori Art Museum-Finland og en rekke private samlinger. I tillegg har han produsert filmer og utgitt en rekke bøker. Bøkene brukes som lærebøker på akademiske kurs i universiteter og høgskoler.

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS