Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Marianne Boberg / Outi Heiskanen

Et møte i dyptrykk 05.03.–29.03.2020

Marianne Boberg (f.1957, bor og arbeider i Oslo) er en grafiker som arbeider primært med koldnål, det vil si at tegningene, linjer og spor, risses inn i en kobberplate med en stålspiss. Minner, erindringer og hvordan disse bearbeides i hukommelsen danner i vesentlig grad utgangspunkt for Bobergs grafiske arbeider. Materialene hun anvender, og hvordan disse blir bearbeidet, betyr mye for arbeidsprosessen frem til det ferdige verket. Dette skaper en taktil kvalitet som vi særlig finner verdifull innen originalgrafikk. Som billedkunstner er Marianne Boberg opptatt av bildets iboende dualitet: at det i seg selv har estetiske kvaliteter, i tillegg til at det åpner opp for ulike tolkninger og assosiasjoner. 

Outi Heiskanen (f.1937, bor og arbeider i Helsinki) etablerte seg tidlig som en av de mest internasjonalt anerkjente kunstnerpersonligheter i Finland. Hennes sensitive strek og bruk av teknikkene etsning, koldnål og akvatint har blitt hennes varemerke gjennom en lange kunstnerkarriere. Temaene i bildene har ofte en opprinnelse i kunstnerens egen fortid. Drømmer og symbolisme samt respekt for naturen og livet spiller en sentral rolle i den mangfoldige og fordomsfrie kunstnerens uttrykk. Hennes grafiske arbeid er hovedsakelig figurative og hun er kjent for å skildre små menneske- og dyrefigurer samt mytiske skapninger og sagnfigurer.

Boberg og Heiskanens kunstnerskap har hvert sitt særegne grafiske uttrykk, men formidler en felles sensitivitet for naturens mystikk. Samtidig understreker flere av deres arbeider menneskets behov for nærhet til naturen og at vi både fysisk og psykisk er avhengige av et økosystem i balanse.

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS