Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Kjell Torriset

også om natten 09.01.–02.02.2020

For første gang presenterte Kunstverket Galleri en separatutstilling med grafiske arbeider av den norske London-baserte billedkunstneren Kjell Torriset. 

De siste tiårene har Torriset vært en av de mest sentrale billedkunstnerne i Norge. Hans billedspråk er i hovedsak utviklet fra et figurbasert uttrykk i 1970- og 1980-årene til et mer abstrahert eller symbol-preget billedspråk hvor forenklede figurer og sterke fargeflater i sammensatte komposisjoner har fått en større plass. 

Kunstverket presenterte helt nye grafiske arbeider, monotypier i store format og andre grafiske verk med en variert motivkrets. Utstillingens tittel, også om natten, er hentet fra et av arbeidene som vises i utstillingen.

Torriset har store deler av sin utdannelse fra Storbritannia, der han studerte i London ved Sir John Cass College School of Art og Saint Martin's School of Art, han har også student ved Brighton Polytechnic. Torriset studerte ved Statens kunstakademi under Alf-Jørgen Aas og Arne Malmedal. Han har i hele sitt virke som billedkunstner vært opptatt av figuren i sine komposisjoner. Billedspråket ble fra tidlig i 1970-årene hovedsaklig formet etter påvirkning fra britisk og amerikansk samtidskunst. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS