Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Carl Nesjar

100 år 06.02.–01.03.2020

Carl Nesjars produksjon var mangfoldig og spenner fra foto, film og maleri til en omfattende produksjon av skulpturer og grafikk. Han tilhørte også den generasjon kunstnere som etter krigen brakte tidens internasjonale impulser og strømninger til hjemlandet. For å understreke Nesjars posisjon i sin samtid, presenterer også utstillingen originale fotografier av Pablo Picasso og de to kunstnerne sammen, fotografier tatt av Nesjar i løpet av deres 17 år lange samarbeidsperiode. Utsmykningen av Y-blokka og Høyblokka i Regjeringskvartalet er i dag er ett av de mest omtalte arbeidene Nesjar signerte sammen med Picasso.

Nesjar var særlig inspirert av amerikansk og fransk kunst, med fokus på å utvikle et formspråk som både var abstrakt og ekspressivt. Ofte med utgangspunkt i landskapet og naturen tolket han former, farger, strukturer og spenninger i sine bilder. Kystmotiv går igjen i både malerier og i hans grafiske produksjon, inspirasjonen hentet han hovedsakelig fra sitt hjemsted Larvik og i Vestfolds kystlandskap. 

Nesjar bodde store deler av sitt liv i utlandet, men var også representert med maleri og grafikk på en rekke utstillinger hjemme i Norge. Utstillingen i Kunstverket Galleri fokuserte på hans grafiske produksjon fra tidlig 1990-tallet frem til seneste produksjon i 2014, inkludert enkelte gouache-arbeider og de aller første arbeidene Nesjar produserte i sin karriere som grafiker. I tillegg ble det vist fotografier og film.

NRK: Trivdes i Picassos skygge - Mona Pahle Bjerke

Subjekt: Y-kunstneren 100 år - Ingrid Tellefsen Relling

KulturPlot: -Det er bare terrorister som gjør sånt - Ine Schwebs

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS