Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Nico Widerberg

Stein og tretrykk 24.10.–17.11.2019

 

Nico Widerberg(f.1960) er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og Statens Kunstakademi i Oslo. Han har i løpet av sine 30 år som billedhugger og billedkunstner markert seg sterkt på samtidskunstscenen. Som skulptør er Nico Widerberg kjent for sine fremstillinger av menneskekroppen – enten det er kroppens fysiske tilstedeværelse jobbet frem i stenen, eller menneskets fravær i form av utskårede silhuetter.  Widerberg tar denne estetikken videre i sin grafikk, der mennesket består, og motivene fremstår som tidløse og monumentale med et tydelig spenningsforhold i figurene. Vi opplever sterke kontraster i øyeblikk frosset i sten og tid, arbeidet frem med tidkrevende teknikker som tresnitt, etsning og litografi. 

Mennesket og natur er et sentralt tema i alle motivene i utstillingen. Den siste året har Widerberg tilvirket en rekke nye grafiske serier, og utstillingen i Kunstverket Galleri viser et utvalg gjort i samarbeid med kunstneren. 

Tittelen Stein- og tretrykk viser både til innholdet og teknikkene som formidles i utstillingen, som fokuserer på nye litografier og tresnitt. Enkelte arbeider er trykket på Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO), hos Erik Solheim, og store håndtrykk er produsert med Bror Mikkelborg. Tresnittene er håndtrykket i Nicos atelier på Myrens verksted, på hans far, billedkunstneren Frans Widerberg, sin gamle grafikkpresse. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS