Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Julie Ebbing

Det mørket som finnes bak lukkede øyne 11.01.–11.02.2018

Prisvinner Kjell Nupen Memorial Grant 2017

Tegning er utgangspunktet for alt i Julie Ebbings (f.1985) kunstnerskap og praksis. I kombinasjon med teknikker som maleri, tekstil, objekter, installasjon, grafikk, og da særlig tresnitt, oppstår en slags insisterende kompromissløshet. Arbeidene er subtile og direkte, det er bekmørkt og det er humoristisk, aller helst i en kombinasjon. Ebbing stiller store spørsmål i det enkle lille, i det hverdagslige.

Ebbings utstilling undersøker spørsmål rundt identitet, sosiale konstruksjoner, hierarki og maktforhold. Politikk, demokrati, feminisme, feminitet og kjønnsroller belyses gjennom å eksemplifisere diskrimineringen av kvinner i kunstens historie og i vår samtid. Gjennom et slags møte mellom håndverk og hærverk formidler Ebbing en aktiv holdning til de institusjonelle, historiske og sosiale rom vi alle beveger oss i. Ebbings kunst har mange referanser, både til sider av den skrevne og den uskrevne (les: kvinners) kunst- og kulturkanon. Gjennom kunstens medier søker hun en ny lesning i gammelt materiale og vektlegger et kritisk blikk på alt som er nytt og motepreget.

Utstillingens aktualitet forsterkes ytterligere av en pågående #metoo-kampanje og disse dagers omtalte overgrep utført av personer med politisk makt og posisjon.

Ebbing har en mastergrad i kunst og håndverk, grafikk og tegning ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2016. I tillegg til å vinne Kjell Nupen Memorial Grant har hun det siste året mottatt Nord-Trøndelag Fylkeskommunes kunstnerstipend, prosjektstøtte fra Bildende Kunstneres Vederlagsfond og et ettårig arbeidsstipend fra Norske Bildende Kunstnere (NBK). Julie Ebbing deltok også på Trøndelagsutstillingen i 2017 og utstillingen Ung norsk grafikk hos Norske grafikere i 2016.

Kjell Nupen Memorial Grant deles ut 5. september annethvert år på den avdøde Kjell Nupens bursdag. Stipendiet tildeles en nordisk kunstner som er under utdanning, eller nettopp har avsluttet sin utdanning, og som aktivt bruker grafikk som et viktig uttrykksmiddel innenfor sitt kunstnerskap. Stipendiet er et samarbeid med mestertrykker Bill Goldston ved Universal Limited Art Editions (ULAE) og juryen består av styret i Queen Sonja Print Award. Kunstnerne blir nominert av de større kunstutdanningsinstitusjonene eller grafikkorganisasjonene i sine respektive land.

Anmeldelse Klassekampen

Anmeldelse Adresseavisen

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS