Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Esther Maria Bjørneboe

Re-novasjoner, serie 2 25.10.–18.11.2018

Parallelt med en karriere som rettstegner har Esther Maria Bjørneboe et særegent fargesterkt og abstrakt kunstuttrykk. Utstillingen Re-novasjoner (les: ny-bearbeidelser) undersøker kunstnerens arbeidsprosess mot det å skape nye bilder på bakgrunn av egne erfaringer og refleksjoner. Bildene utvikles i serier, der strenge fargekomposisjoner, sterke billedrom og en tydelig persepsjon står som viktige elementer i bearbeidelsen og selve skapelsesprosessen.  

Utstillingen på Kunstverket Galleri består av tre serier gouachemalerier på papir. Verkene er en del av et prosjekt som ble påbegynt tre år tilbake. Første del av serien Re-Novasjoner, serie 1 ble vist på Galleri Semmingsen i Oslo i september 2016. I Re-novasjoner, serie 2 forsøker Esther Maria Bjørneboe å behandle fargene som et meningsbærende element, noe som tilfører den gjentagende komposisjonen et nytt innhold. Hun forsøker å se på nytt det som allerede er sett.  

Esther Maria Bjørneboe arbeider serielt. Det siste bildet i en serie av arbeider er som oftest en begynnelse på neste. Denne vandringen fra bilde til bilde gjør at hun forholder seg til en relativt streng komposisjonstematikk, som ofte refererer til hukommelse og erfaring, samtidig som daglige behov og inntrykk spiller inn. Et naturlig utgangspunkt for disse Re-novasjoner (ny-bearbeidelser), er Bjørneboes forhold til atelier-rommet - med gamle arbeider, skisser og ikke minst kunstbøker med verkene til hennes forbilder. Disse bestanddelene er som tilstedeværende, men likefullt lukkede beholdere, med tanker og valg hun har gjort tidligere (noen mange år tilbake) som hun hver dag arbeider med konsekvensen av. Bjørneboe har derfor opparbeidet seg et ønske om å se nærmere på, og å behandle disse konkrete “utløserne” for, om mulig, å få et fornyet blikk på hva persepsjon og billeddannelse betyr for henne.

 

Dagsavisen: Stillheten etterpå

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS