Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Ellen Karin Mæhlum

SOFT ICE 27.09.–21.10.2018

Med utstillingen SOFT ICE vil Kunstverket Galleri markere at det er 30 år siden Ellen Karin Mæhlums debututstilling på UKS (Unge Kunstneres Samfund) i 1988. Hun arbeider hovedsakelig med grafikk og har sitt eget verksted i Oslo. Mæhlum har deltatt på en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Arbeidene er innkjøpt av flere offentlige institusjoner som bl.a. Nasjonalgalleriet og Museet for samtidskunst. Mæhlum er denne høsten invitert av The Queen Sonja Print Award til residensopphold ved Artica Svalbard. Hun åpner separatutstilling i Galleri Svalbard, Longyearbyen, i oktober.

TEMA: Naturen i Arktis er sårbar. Klimaet der endrer seg raskt, med økende temperaturer og smeltende is. Dette kommer til å påvirke både økosystemene og samfunnene i nord. Siden 2001 har Ellen Karin Mæhlum vært regelmessig på Svalbard og observert hvordan mange av breene har minket. I 2017 dro hun til Diskobukta på Nordvest-Grønland i forbindelse med forarbeid til grafikkserier med is som hovedtema. Her ligger den nordlige halvkules mest produktive bre – Sermeq Kujalleq, som hvert døgn kalver flere millioner tonn is ut i Isfjorden. Dette er et enestående og storslått naturområde. Kraften og skjørheten i islandskapet er overveldende. Det endrer seg kontinuerlig på grunn av strømninger, avsmeltning og lysforhold.

SOFT ICE er et resultat av grafikerens opphold på Svalbard og Grønland. Både is og fargerike bygninger er motiv i utstillingsarbeidene. Hennes intensjon er å vise bruddstykker og glimt fra Arktiske naturområder i endring. Forhåpentlig kan de bidra til ettertanke rundt det faktum at issmelting utgjør en av de største klimautfordringene vi står overfor globalt.

Utstillingen formidler hennes sterke interesse for naturen og en utforskende holdning til grafikkens tekniske aspekter. Hun har eksperimentert, videreutviklet og tilført grafikken nye særegne og maleriske billeduttrykk. Trykkplatene er laget med karborundum, koldnål og sjablong. I enkelte trykk benytter hun også monotypi sammen med andre teknikker. Utstillingen SOFT ICE presenterer monumentale arbeider på opptil 5 meter og en serie trykk i små intime format.

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS