Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Matters

Olav Christopher Jenssen, Astrid Sylwan, John Kørner, Ann Edholm - 24.08.–10.09.2017

For første gang ble disse fire internasjonalt anerkjente kunstnerne presentert sammen! Kunstverket Galleri var stolt over å kunne åpne høstsesongen med en presentasjon av grafiske arbeider laget ved det grafiske verkstedet Atelje Larsen.

Atelje Larsen i Helsingborg er et av de mest velrenommerte grafiske trykkeri i Nord-Europa. De jobber med en rekke kunstnere av nasjonal og internasjonal betydning på samtidsfeltet. Olav Christopher Jenssen er den første norske billedkunstneren som innledet et samarbeid med atelieret så tidlig som i 1980-årene.

Utstillingen Matters presenterer fire kunstnere som alle over lengre tid har arbeidet med Atelje Larsen. De er kjent for å tøye sine kunstneriske grenser i stadig utvikling av et sterkt billedspråk. Deres arbeid med grafikk har også bidratt til en spennende utveksling med andre kunstneriske uttrykk. Matters formidler en billedmessig dialog hvor hver kunstner har sin særegne stemme med grafikk som medium.

 

Olav Christopher Jenssen (f.1954 Sortland) er utdannet ved Kunst- og Håndverkskolen og ved Kunstakademiet i Oslo og er en av Norges mest anerkjente og utstilte samtidskunstnere i internasjonal sammenheng. Han bor og arbeider i Berlin. Siden 2007 har Jenssen vært ansatt som professor i maleri ved Hochschule für Bildende Künste i Braunschweig. Jenssen har først og fremst gjort seg bemerket som maler og som en fornyer av det abstrakte maleri, men arbeider også i stor grad med tegning, grafikk og bokverk. Han mottok andre pris i Carnegie Art Award i 2004. I 2015 realiserte han blant annet et utsmykningsarbeid i skolegården til nye Edvard Munch videregående skole i Oslo. Tegningen spiller en viktig rolle i Jenssens virksomhet, noe som også i aller høyeste grad understrekes i triptyket Andalusien, 2017, en etsning fra tre ulikt bearbeidede plater trykket som et triptykon på samme papir. Arbeidet vises for første gang på denne utstillingen. 

 

Astrid Sylwan (f. 1970) bor og arbeider i Stockholm. Siden hun ble uteksaminert fra Konstfack i 2005 har hun allerede satt sterke spor etter seg i svensk samtidskunst. Hun har en imponerende utstillingshistorikk, både i Sverige og internasjonalt de seneste 12 år, og er innkjøpt av en rekke betydningsfulle kunstinstitusjoner. De seneste årene har hun også gjort en rekke offentlige utsmykninger, blant annet for den nye Citybanan i Stockholm. Hennes kunstneriske uttrykk er abstrakt og fargesterkt. Relasjonen mellom fargens fysiske kraft og gestenes tilstedeværelse i bildene kommer klart frem i serien Sökljus, 2017, som består av stor-format monotypier med ulike fargekomposisjoner valgt ut spesielt til denne utstillingen. 

 

John Kørner (f.1967 i Århus) er en av Danmarks fremste billedkunstnere innenfor både maleri og grafikk som sitt medium. Han har sin utdannelse fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1992-98) og bor og arbeider i dag i København. Kørner skildrer sin samtid i både maleri og grafikk, han formidler virkelighetens komplekse situasjoner gjennom mer poetiske og klassiske komposisjoner. Kørners arbeider kommuniserer direkte med betrakteren, men uten å gi altfor mange fastlåste tolkninger. Ifølge kunstneren selv må vi som betrakter finne vår egen måte å lese bildene på, det er først da man er i dialog med kunstneren og selve kunsten. Serien Taschqurghan (nr.1-10), fotogravyr og etsning, er fra 2015 og refererer til byen med samme navn, også kalt Kholm, og ligger i den nordlige delen av Afghanistan. Kørner har også tidligere behandlet krigen som tema i sine arbeider, hvor han blant annet skildret danske soldater i Afghanistan, noe som vakte stor debatt i Danmark.  Han mottok Carnegie Art Awards tredje pris i 2008 og Carnegie Art arbeidsstipend i 2000. John Kørner er representert i samlingen til blant andre Tate Gallery, London, UK, The Saatchi Collection, London, UK, Rubell Family Collection, Miami, USA, Aarhus Kunstmuseum, Arken Museum for Kunst, Royal Museum of Fine Arts, København og Herning Museum of Art. Han er nå også aktuell med en stor utstilling på Kunsthal Charlottenborg. 

 

Ann Edholm (f. 1953 Saltsjöbaden i Sverige) studerte ved Gerlesborgsskolan i Stockholm på 1970- og 1980-tallet og ved Kunstakademiet i Stockholm fra 1981-1986, og hun har vært professor ved Kunstakademiet og Konsthögskolan Valand i Göteborg. I 2011 mottok hun andre pris i Carnegie Art Award. Ann Edholm er en av de mest interessante billedkunstnerne i svensk samtidskunst, spesielt kjent for sine realistiske abstraksjoner og fargesterke motiv. Hun lager hovedsakelig eksakte og tydelige former i sterke farger med innslag av streng nøyaktighet og transparens. Arbeidet Oświęcim, I-IV, fotogravyr, refererer til stedet med samme navn. Oświęcim er en by 50 km vest for Kraków i det sørlige Polen som på tysk skrives Auschwitz. Navnet er tett knyttet til konsentrasjons- og tilintetgjørelsesleiren Auschwitz, den største tyske, nasjonalistiske utryddelsesleir under andre verdenskrig og selve symbolet for nasjonalsosialistenes holocaust. 

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS