Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Lars Elling

Kroppsminne - 04.05.–03.06.2017

 

Utstillingen presenterte Lars Ellings seneste produksjon av monotypier, litografier og dyptrykk.

Assosiasjoner, flyktige minner, øyeblikk og personlige erfaringer både former og preger Ellings billedunivers. Selv om hukommelsen vår kan være både hullete og selektiv, kroppsliggjøres likevel det vi ikke klart kan erindre. Ellings arbeider undersøker hvordan kroppen lagrer og minnes, og hvordan erfaringer tidligere i livet påvirker vår tolkning av hendelser og omgivelser. Ellings nyeste streketsninger demonstrerer hvordan han utforsker grafikk som medium, med fragmentariske referanser både til kunsthistorien og tidligere arbeider.

Kunstnerens egen beskrivelse av Kroppsminne og om utstillingens tema:

Jeg skulle tenne lysene på min søsters bursdagskake. Jeg dro fyrstikken langs ripa, fosforet flammet opp og fingrene åpnet seg og fyrstikken falt ned i kremen, for tredje gang. Jeg var åtte år og turte ikke tenne en fyrstikk. Min mor betrakter meg bak en nytent Marlboro. 'Du vet hvorfor?', sa hun. 'Da du var helt liten var du besatt av fyrstikker, og her i huset er de overalt. 'Vi lot deg tenne en og du stirret fascinert på flammen som nærmet seg fingrene'. 'Men, du klarte ikke å slippe. Du knep igjen og flammen sluknet mot huden' 'Du hylte og fikk en liten blemme' Det har vært lite lek med fyrstikker etter det, sa hun fornøyd.

 

Lars Elling (f.1966) er utdannet grafiker og maler ved Kunsthøyskolen i Bergen. Han ble nylig utnevnt til gjesteprofessor ved Shanghai Institute of Visual Arts. Han bor og arbeider i Oslo og Cape Town. 

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS