Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Håvard Homstvedt

Pinking the Layer/Overtegninger - 18.02.–20.03.2016

Kunstverket Galleri har gleden av å presentere sin første utstilling med Håvard Homstvedt. Utstillingen Pinking the Layer/Overtegninger viser tre nye serier innen teknikkene tegning, etsning og monotypi.

Utstillingen utforsker en spenning mellom et konvensjonelt motiv og en improvisert og abstrakt overtegning. Delvis inspirert av surrealismens transparente collager, utforsker Homstvedt papirets taktile og tredimensjonale kvaliteter og bygger opp overflaten med stor kontrast mellom forgrunn og bakgrunn. Resultatet blir en samtidig lesning der de to elementene tilføres noe fra hverandre til tross for et kontrasterende formspråk. 

Materialet og tekstur danner en viktig kjerne i Homstvedts arbeider. I verket Overtegning (sikksakk/rosa) ser vi hvordan Homstvedt bygger opp et bilde ved å sette en gjennomskinnelig flate over en ikke-gjennomskinnelig bakgrunn. Verket er en av 18 pastelltegninger på papir. På avstand ser man sorte abstraherte lineære komposisjoner. I nærlesningen ser man at de sorte linjene er en del av en gjennomskinnelig overtegning som frister oss til å kikke inn - rett i de matte øynene på et ansikt som skuer ut. Samspillet mellom det underliggende motivet og den abstrakte overtegningen skaper et flyktig bilde man ikke helt klarer å holde fast ved. I det ene øyeblikket ser man helheten, mens i det neste øyeblikket har man mistet det. Øyet navigerer fra det ene laget til det andre, og oppdager på den måten stadig nye sammenhenger. De underliggende portrettene fremstår som distanserte og viser en tvetydig sensibilitet. De kan til tider fremstå som blåkopier der avtrykket fra pennen ikke har fått fullstendig gjennomslag. Bakgrunnen danner et grunnlag for en lek med overtegningens kvaliteter og øyet blir nødt til å navigere seg frem til det skjulte motivet. Denne lagvise billedoppbyggingen skaper utgangspunktet for alle de tre seriene som vises i utstillingen.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS