Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Arne Bendik Sjur

Mytologisk Landskap - 03.11.–27.11.2016

Kunstverket Galleri ønsker velkommen til et møte med Arne Bendik Sjurs seneste koldnålsarbeider fra 2015-2016. Mytologisk Landskap er hans første separatutstilling ved galleriet. 

Utstillingens tittel tar utgangspunkt i billedserien Mytologisk Landskap, bestående av 22 ulike motiv som uttrykker Sjurs særegne symbolske billedspråk. Sjurs arbeider behandler en rikdom av detaljer. en effekt av lys og mørke. Bildene formidler fantasi og drøm, bevisste og ubevisste tilstander som påvirker vår subjektive virkelighetsoppfatning. Bildene inneholder ulike elementer av små og store detaljer som kan berøre livet, vår tilstedeværelse og eksistens. 

Arne Bendik Sjur (f. 1941) feirer 75 år i år og tilhører generasjonen grafikere med betydning for norsk moderne kunsthistorie. Han var i stor grad med på å prege kunstlivet i Norge fra 1960-årene og hans kunstneriske virke har bidratt til å styrke grafikkens posisjon i samtiden.

Som radérkunstner er Arne Bendik Sjur autodidakt. Han debuterte på Høstutstillingen i 1965 og holdt sin første separatutstilling ved galleri 27 i 1967. Både vestlig og ikke-vestlig kunsthistorie og arkitektur er en viktig kilde, som sammen med studiereiser til Asia og Hellas og et betydningsfullt opphold i USA i 1966-67, har gitt Sjur inspirasjon til en kontinuerlig utvikling av tematikk og romkomposisjon i arbeidene. 

Utstillingen i Kunstverket Galleri presenterer arbeider fra de seneste to år. Selv om Sjur også behersker litografi og tresnitt, er koldnål hans foretrukne medium og hans virke har resultert i en stor og omfattende billedproduksjon. Sjur er kanskje mest kjent for sine personstudier, gjerne med selvportrettet som et viktig utgangspunkt i å skildre menneskets psykiske tilstander. Sjur skaper også portretter av ulike karakterer, gjerne mot groteske og dyreaktige skikkelser i surrealistiske eller nærmest marerittaktige, trange og mørke rom. Også nærstudier og detaljrike gjengivelser av dyrekadaver og dyreskjelett er motiver han stadig vender tilbake til. Enkelte bilder i utstillingen er også håndkolorerte. 

Sjurs særegne kvalitet ligger i hans motivunivers. Billedspråk og kunstnerisk uttrykk oppstår i prosessen med å ta utgangspunktet i personlig og privat materiale, for så å lykkes med å skape allmenne referanser med en nærmest mytisk og visuell vakker poesi.   

Arne Bendik Sjur ble også presentert av galleriet på London Original Print Fair (LOPF) ved Royal Academy of Arts i mai, enkelte verk fra denne utstillingen vises nå for første gang i Norge. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS