Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Runi Langum

21.05.–16.08.2015

I denne utstillingen presenterer Langum tegninger på lerret, tegninger på papir og grafiske arbeider innen dyptrykk og litografi. I en årrekke har Langum, på forførende vis, videreført sin særegne strek til litografiet. I denne utstillingen beveger hun seg videre i grafikken og presenterer helt nye etsninger, tilvirket på Atelje Larsen. Verkene, som er produsert det siste året, vises nå for første gang på Kunstverket Galleri. 

 

Utstillingen presenterer tegninger side om side med litografier og etsninger, og demonstrerer hvordan en original tegning kan videreføres i andre teknikker. I en overføring av et allerede eksisterende motiv viser Langum at motivet får nye egenskaper ved bruk av en ny teknikk, samt hvordan arbeidet med grafikk kan påvirke tegningene. Runi Langum sin karakteristiske strek blir oppdaget på nytt gjennom koldnålens lodne strek i kobberplaten. Arbeidet med sten, som oftest knyttet til litografi som teknikk, videreføres tilbake til motivet - utstillingen presenterer en serie tegninger på papir med stenens form og egenskaper som ledemotiv, en serie Langum har arbeidet med over lengre tid. 

Runi Langum er en prominent tegner, kjent for sin lette, men samtidig kraftige strek. I sine motivlandskap, med mennesket i sentrum, arbeider Langum med komposisjon, harmoni og det sentrale øyeblikk i en fortelling som fortsetter videre utenfor motivet. Streken leder formene i motivet, og setter objektene i bevegelse. Lette streker konkretiserer bevegelsen, men linjene fører også videre ut fra motivet og enda videre ut av arket og sentrum av hendelsen som blir gjengitt. Det betrakter står igjen med er ett spesifikt øyeblikk i tid, med en føring som kan gi fortellingen videre liv. 

Runi Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Ècole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris. Hun er representert i samlingen til blant andre Nasjonalmuseet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. Langum har hatt utstillinger ved blant annet Stenersenmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum og Trondheim Kunstforening. 

Se video Runi Langum - engraving at Atelje Larsen, Helsingborg May 2015

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS