Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Ørnulf Opdahl

Grafikk - 09.04.–10.05.2015

Utstillingen Grafikk av Ørnulf Opdahl viser primært nye polymer-etsninger, tilvirket ved Atelje Larsen, samt nye litografier fra Edition Copenhagen og Grafisk Stentrykk. Det er første gang Opdahl presenterer etsninger i helhet i en separatutstilling, et prosjekt som har vært planlagt i lang tid.


Ørnulf Opdahl er kjent for sine kraftige naturskildringer, der vestlandslandskapet står i fokus. I denne utstillingen blir også andre landskap utfordret, blant annet det urbane landskap. Opdahls velkomponerte verk bruker bosetting som målestokk og lysets kraft som ledemotiv. Dette kommer tydelig frem i de varierte landskapene som nå presenteres. Samtlige verk som presenteres er utført i grafiske teknikker som litografi og etsning. I de siste årene har Opdahl utforsket etsningens tekniske muligheter, og nå vil det i denne utstillingen fremstilles en forbindelse i verkene som er tilvirket de siste tre årene. 

Ved å endre teknikk, beskriver Opdahl selv at han også forandrer uttrykket og med det får nye muligheter for motivene. Denne utstillingen viser en kunstner med en sterk kompetanse innenfor mediene han jobber med, en kompetanse som tydeliggjøres med teknisk innsikt og fremstilling av nye motiv. Verkene kombinerer det veldig røffe med en fargeharmoni som nesten flyter på overflaten av arket. I bunnen ligger hans særegne motivkrets, men denne gangen er de ikke bare hentet fra kunstnerens egne inntrykk, hans inspirasjon og hukommelse; de hentes fra dypet i kobberplaten som brukes for å fremstille etsninger. 

Ørnulf Opdahl er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han har hatt en rekke separatutstillinger i inn- og utland, blant annet ved Henie Onstad Kunstsenter, Astrup Fearnley Museet, Purdy Hicks i London og ved University of Northumbria i Newcastle. Hans verk er representert i samlingen til blant andre Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Astrup Fearnley Museet og Norsk Kulturråd. 

Se film av Ørnulf Opdahl: painting timelapse - laget av Fredrik Lossius Opdahl.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS