Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Jannik Abel

Arven - 13.06.–16.08.2015

Utstillingen på Kunstverket Hovedøya Galleri var et omfattende kunstnerisk prosjekt forankret i Norsk kunst- og kulturhistorie.

Jannik Abel har skapt kunst av arkivet til Norges første kunsthandel og gir publikum mulighet til å vandre gjennom én sammensatt historie som spenner fra 1864-2015. Selv sier Abel om prosjektet; "detaljer har blitt tatt ut. Der mine forfedre fotograferte bygninger og landskap, har jeg gått inn med lupe og funnet detaljer som før har blitt oversett. Detaljer som er relevante på en annen måte i vår samtid. Det er en stolthet i arkivet, en ærbødighet som gjennomsyrer alt fra fotografier av byen til portretter av datidens kulturelite. Jeg har sett den stoltheten, men også sett forbi."

Arkivet til Abels Kunsthandel er en del av norsk kunst og kulturhistorie og flere av arkivets elementer vil bli donert til Nasjonalbiblioteket etter utstillingen. Arkivet inneholder fotografier, reproduksjoner og dokumenter fra tidsrommet mellom 1864-1950, hvorav 60 motiver er valgt ut til videre bearbeiding. I utvalget har Abel klippet, vridd, knust og redigert ut strukturer, mennesker og arkitektur. Disse er tatt ut av sin opprinnelige sammenheng, transformert og satt sammen til nye helheter. Gjennom silketrykkets finmaskede duk, installasjoner og opprinnelige dokumenter har hun gjenskapt minner som tidligere har vært sensurert og redusert til et liv i et lukket arkiv.

Abel har jobbet i over to år med arv som tema. Hva arver vi fra vår kultur, fra samfunnet og ikke minst fra våre familier? Utstillingen Arven viser en transformasjon fra et historisk arkiv til et kunstnerisk prosjekt, og stiller spørsmål knyttet til hvordan vår kulturelle identitet formes og hvilke minner som etterlates.

Jannik Abel er utdannet ved Academy of Art College og San Francisco Art Institute i USA. Hun er kjent for sitt skarpe blikk på seg selv og samfunnet. Abel har hatt en rekke utstillinger i inn og utland, og er representert av flere gallerier og innkjøpt av en rekke private samlere, bedrifter og offentlige etater. Medlem av Unge Kunstneres Samfunn, Landsforeningen Norske Malere, Norske Grafikere og Norske Billedkunstnere.

Siden 2008 har det blitt arrangert årlige utstillinger i Kunstverket Galleri sitt sommergalleri på Hovedøya. Galleriet ligger i det verneverdige Lavetthuset fra 1847 – ett av landets største bindingsverkshus. I dag fremstår Lavetthuset som ett av Oslos mest spennende utstillingsrom. Det 600 kvm store rommet gir muligheten til å vise store separatutstillinger og større gruppeutstillinger, og Kunstverket Hovedøya Galleri fungerer som et utvidet kulturtilbud til øyas mange sommerbesøkende.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS