Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Frans Widerberg

Magisk ekspresjonisme - 07.11.–29.11.2015

Det er over femti år siden Frans Widerberg vakte oppsikt med sine akvareller ved Unge Kunstneres Samfund (1963). Widerberg har siden den gang etablert seg som en av våre store mestre innen papirbasert maleri, akvarell, gouache og grafikk. Tross en omfattende utviklingsvirksomhet har han hatt relativt få rene akvarellutstillinger. Kunstverket Galleri har derfor stor glede av å presentere Magisk Ekspresjonisme - En utstilling viet til akvarellmediet slik Frans Widerberg utviklet det fra 1970-tallet og frem til i dag.

Hvordan kan man visualisere en umiddelbar sanselig opplevelse? Widerbergs akvareller virker nesten som studier, eller dagboknotater der han er på en konstant søken etter nettopp dette. Det er en introvert studie der det oppstår en fusjon mellom kunstnerens indre og ytre landskap. Widerberg har gjennom hele sitt virke forholdt seg til kilden inni seg og omtaler selv sin kunst som resultat av "intense øyeblikk av innsikt".

Utstillingen presenterer et fargedynamisk billedunivers der landskap og myte-bilder henger side om side. Akvarellene dekker et bredt register av nyanser; fra det antydende og vare, til de merkraftige og ekspressive uttrykk som i verket Solnedgang, et motiv som går igjen i flere av akvarellene. Indre bilder er også godt representert, der drømmer og visjoner er utgangspunktet. Motivene er hentet fra Widerbergs personlige mytiske verden, der bevingede hester, ryttere, kentaurer og flyktninger er hovedskikkelsene. Widerbergs nysgjerrighet og undring over menneskets eksistens i vår tid og dets drøm om frihet, har formet denne verdenen. Hovedskikkelsene representerer våre følelser. Widerberg eksperimenterer med akvarellteknikken som en jazzmusiker. Energien i akvarellene gjør at de fremstår som direkte meddelelser i beste ekspresjonistiske tradisjon. Han leker med palett og variasjoner av motiv og tema, og undersøker landskapet mellom det rasjonelle og det gåtefulle.

Frans Widerberg (f. 1934) er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og ved Statens Kunstakademi. Han har i tillegg gått i lære hos blant annet Birger Moss Johnsen og Wilhelm Rasmussen. Han arbeider som billedkunstner, tegner og grafiker. Widerberg har hatt stor internasjonal suksess og har hatt utstillinger ved store institusjoner som Astrup Fearnley Museet for Samtidskunst, National Gallery of Modern Art i Edinburgh, og Fondacion Colegio del Rey i Madrid. Han har også deltatt på Biennalen i Venezia og Brighton Festival. Hans kunst er blitt kjøpt inn av blant annet Nasjonalmuseet for Kunst, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Göteborgs Konstmuseum.

Anmeldelse: Dagsavisen - Lars Elton

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS