Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Nico Widerberg

06.11.–30.11.2014

Nico Widerberg feiret 30 år som kunstner, og presenterte en variasjon i både teknikker og motiv i denne utstillingen på Kunstverket Galleri i Oslo. I løpet av sine 30 år som billedhugger og billedkunstner har Widerberg markert seg sterkt på den norske samtidskunstscenen. Med teknikker som tresnitt, litografi og etsning har Widerberg nå skapt en rekke nye verk som skal vises side om side med eldre verk fra kunstnerens private arkiv.


Nico Widerberg har til denne utstillingen laget en rekke nye grafiske verk i flere teknikker. Samtlige av de er håndtrykket, og viser en kunstner som ikke bare er kjent for sine estetiske, velkomponerte og tidløse figurer. Denne utstillingen presenterer en kunstner som engasjerer seg i håndverket som ligger bak produksjonen av grafikk. I markeringen av hans 30 år lange kunstnerskap har Widerberg også gått dypt inn i sitt private arkiv av grafikk, og laget et utvalg av eldre motiver, med enkelte verk som aldri har blitt vist tidligere. Presentert sammen med helt nye verk, vil publikum nå bli introdusert til to paralleller i en utstilling; det eldre møter det helt nye i det som ikke er en retrospektiv utstilling, men en utstilling som fokuserer på teknikken som ligger bak det å lage grafikk. 

Som billedhugger er Nico Widerberg kjent for sine fremstillinger av menneskekroppen – enten det er kroppens fysiske tilstedeværelse jobbet frem i stenen, eller menneskets fravær i form av utskårede silhuetter.  Widerberg tar denne estetikken videre i sin grafikk, der mennesket består, og motivene fremstår – ofte i en sterk koloritt – som tidløse og monumentale med et tydelig spenningsforhold i figurene. Vi opplever sterke kontraster i øyeblikk frosset i sten og tid, arbeidet frem med tidkrevende teknikker som tresnitt, etsning og litografi.

Nico Widerberg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og internasjonalt. Widerberg har også stått for en rekke utsmykninger av offentlige rom, blant annet ved Northumbria University i Newcastle og Thor Heyerdal monumentet i Larvik.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS