Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Mikael Kihlman

Utsnitt - Extract - 23.01.–22.02.2014

Mikael Kihlman kommer til Norge og Kunstverket Galleri med vandreutstillingen Utsnitt - Extract. Utstillingen som allerede er vist i Berlin, Helsinki, Stockholm og presenterer et utvalg av motiver i teknikkene koldnål og mezzotint. 

Dyptrykksteknikker ble først tatt i bruk i middelalderen og er fortsatt en utfordrende teknikk blant grafikere, men også en favoritt. Det er fordypningene i platen (fortrinnsvis metall) som gir grunnlaget for det grafiske bladet. Mikael Kihlman lager fordypningene i platen med en stikkel eller stålnål (koldnål) eller en mezzotint-vugge - fordypningene i platen avgir trykksverte til arket ved at arket og platen legges under høyt trykk i en presse.

Utstillingen Utsnitt - Extract er en retrospektiv vandreutstilling med verk fra perioden 1988-2014. Vandreutstillingen kulminerer i en stor retrospektiv museumsutstilling på Dalarnas Museum våren 2014. Da vil den ha vært innom Manière Noire i Berlin, Galleria G i Helsinki, Grafiska Sällskapet i Stockholm og Kunstverket Galleri i Oslo.

Publikum vil i utstillingen på Kunstverket Galleri få et innblikk i et langt og spennende kunstnerskap til en grafiker som har blitt en mester i å vise den intrikate detaljrikdommen som dyptrykks-teknikker kan by på. Hans verk er gjenkjennbare i de nøye utformede overgangene mellom lys og mørket, de unike detaljene i motivene og et stort spenn i størrelser på motiver. Mikael Kihlman er kjent for sine skildringer av bybildet, der lyset spiller den viktigste rollen. Lysets egenskaper blir skildret blant bygninger, mennesker, transportmidler og stillebensportretter. Men det er ikke for eksempel byen i seg selv som er motivet. Kihlman skildrer stemningen i motivene sine ved bruk av lys som stemningsmotiv. Som betrakter blir man tatt med på en vandring gjennom byens indre sinn, enten utendørs i gatebildet eller innendørs i stillebensmotivene. 
Mikael Kihlman har hatt en rekke utstillinger i Sverige og internasjonalt. Han har vunnet et stort antall internasjonale priser og er representert i samlingen til blant andre British Museum, London, Moderna Museet, Stockholm, Nationalmuseet i Sverige og den Svenske Statens Konstråd.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons 12:00 - 17:00

Tors 12:00 - 18:00

Fre 12:00 - 17:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS