Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Kjell Nupen

06.12.–11.01.2014/2015

Det var med stor ære at Kunstverket Galleri presenterte en utstilling med Kjell Nupen og utvalgt grafikk fra de siste årene, sammen med verk som er laget spesielt til denne utstillingen. Grafikk var et medium han arbeidet med gjennom hele kunstnerskapet, og som han var sterkt opptatt av. 

Under åpningen Lanserte Kunstverket Galleri boken om Kjell Nupens grafikk laget på Atelje Larsen: «Djupa spår och tydliga avtrykk», med tekster og intervjuer av Sune Nordgren og Finn Skårderud, under forlegger Anders Ekberg. Det ble også vist en film fra ett av Nupens opphold hos Atelje Larsen; en presentasjon av måten Nupen arbeidet med dyptrykk på, og hvor han spesifikt arbeider med ett av trykkene på utstillingen.  

Kjell Nupen var en av Norges fremste og mest innflytelsesrike billedkunstnere, med en betydningsfull karriere på samtidskunstscenen i inn- og utland. Han var en allsidig kunstner, som kombinerte høy teknisk ferdighet og kunstnerisk innsikt i de konseptuelle prosjekter han involverte seg i. 

Som samtidskunstner anså Kjell Nupen grafikk som et viktig medium på lik linje med de øvrige medier i tiden. Hans tekniske ferdigheter kombinert med en grensesprengende nysgjerrighet, førte til innovasjon og utvikling av nye metoder for produksjon av grafikk. Verkene på denne utstillingen, utført i teknikkene etsning og litografi, viser en dypsindig forståelse for de kunstneriske mulighetene i disse mediene, samt stor vilje til å videreutvikle disse. Publikum får blant annet se vakre laveringer i litografiene, store etsninger laget med flere kobberplater og to polymerverk hvor også foto er et element i trykket. Motivene holder seg nært opptil hans kunstneriske idé der naturen og hjemsted står sentralt. 

Hans bidrag til grafikken innen dagens samtidskunstscene er særlig viktig. Han driftet sitt eget grafikkverksted helt fra starten i karrieren og ble en av frontfigurene bak The Queen Sonja Print Award. Hans grafiske arbeider, der han forener stor teknisk innsikt med sterk kunstnerisk uttrykkskraft, står der som inspirasjon for kommende generasjoner.

Kjell Nupen ble utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Statliche Kunstakademie i Düsseldorf. Han står bak flere store offentlige utsmykninger, eksempelvis skulpturene i Otterdalsparken (populært kalt Nupenparken) og Ansgarkapellet, begge i Kristiansand, samt det store glassmaleriet i Broerenkeerk i Zwolle, Nederland. Han er representert i en rekke store museer i inn- og utland, blant annet ved Nasjonalmuseet, Henie-Onstad Kunstsenter og Fond Nationale D’art Contemporain i Paris. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS