Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Tiina Kivinen

Close your eyes and a second goes by - 05.09.–05.10.2013

Som vinner av Queen Sonja Nordic Art Award 2012, har Tiina Kivinen arbeidet med mestertrykker Atelje Larsen og utviklet nye arbeider - presentert i denne spennende utstillingen.

Tiina Kivinen arbeider med motiver som presenterer naturen i en meditativ og redusert form. Motivene vokser frem i en unik videreføring av den tradisjonelle og tidkrevende teknikken mezzotint. Mezzotint assosieres med en utpreget bruk av sort i billedflaten, der motivene arbeides frem på en kobberplate ved bruk av en mezzotintvugge. Kobberplaten kan bearbeides videre etter hvert motiv, og presenterer seg dermed som en grafisk teknikk som gir muligheter til å skape unike motiver som sjelden kan bli repetert. I Kivinens bilder blir tørrnål et ekstra verktøy, der hun legger inn delikate linjer som balanserer ut komposisjonen. 

Tiina Kivinens rene, minimalistiske og meditative motiver i kombinasjon med den tidkrevende teknikken, står igjen som et nær sagt opprør mot samtidens krav om hurtig tempo i samfunnet. 
 

Queen Sonja Nordic Art Award er et nytt og unikt stipendprogram som arbeider for å fremme nordisk samtidskunst. Juryens begrunnelse for at nettopp Tiina Kivinen ble æret med denne prisen er som følger; 

Tiina Kivinen har i flere år fordypet seg i arbeidet med mezzotint. (...) Juryen finner det spesielt interessant at Tiina Kivinen har valgt nettopp denne teknikken som sitt kunstneriske medium. Juryen har festet seg ved hvordan teknikk og innhold danner en symbiose og en klar linje i hennes arbeider, og fremhver det høye tekniske nivå som viser et målbevisst arbeid pågått over lang tid. 

(...) Juryen mener Tiina Kivinen ha et betydelig potensiale, og håper tildelingen av årets pris vil bidra til en spennende videreutvikling av hennes kunstnerskap og til en større og velfortjent oppmerksomhet rundt hennes arbeider. 


(Utdrag sitert direkte fra juryens begrunnelse)

Se trailer til utstillingen her --->
 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

Ons 12:00 - 17:00

Tors 12:00 - 18:00

Fre 12:00 - 17:00

Lør-søn 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS