Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Patrick Huse

Understanding Nature / Nature of Understanding - 10.10.–02.11.2013

The relevant reason to discuss nature is to bring ourselves closer to ourselves and everything organic
– Patrick Huse
 
 
Utstillingen Understanding Nature/Nature of Understanding, fokuserer på en oppfatning av landskapet i en videre forstand. Patrick Huse har i en årrekke arbeidet i et skjæringspunkt mellom antropologi og kunst. Med utgangspunkt i ideen om landskapet som en forutsetning for all menneskelig eksistens, ser denne utstillingen på temaer knyttet til problematikken rundt forståelsen av menneskets natur innenfor det rammeverket vi eksisterer i.
 

Det er mange spørsmål som har behov for en annen tilnærming enn det allmenne. For å oppnå en så klar og inkluderende forståelse av den menneskelige natur som mulig, trenger vi en transparent forståelse, ikke bare som utøver – også som tilskuer. Forståelsen av naturen henvender seg ikke bare til forskningsmessige studier, men også til sosial forståelse, menneskelig samhandling og om mulig – selvforståelse. Forståelsen er subjektivt basert på ens egen erfaring, både sosialt og politisk. Forutsetningen for å kunne oppnå noen som helst form for forståelse er knyttet til å gjenkjenne temaet, inkludere det og identifisere seg med det. I kunsten kan vi finne betydning utenfor våre behov og mål, informasjon som eksisterer uavhengig av tilskuerens hensikter eller prosjekter. Selv abstraksjoner i kunsten ble delvis oppfunnet for å styrke menneskelig forståelse, aktivitet og fremskritt. 
 
 
I dag er det vanskelig å se kunsten uavhengig av det samfunnet og den sosiale deltagelse den springer ut av dersom kunsten skal representere en betydningsfull samtidig verdi i det samfunnet den eksisterer i. Forståelse av moderne kunst er beretningen om menneskelig bevegelse fra natur til kultur, og vi er moderne og kulturelle fordi vi har en fjern erkjennelse av naturen som undertrykker våre mer «primitive» reaksjoner. I vårt samfunn er natur et politisk kompleks tema. Kunsten har blitt et alibi for de «siviliserte» hvor de kan finne det som manglet, er blitt undertrykt eller glemt i den verden den eksisterte i. Naturforståelse kan lett bli en konstruert sosial posisjon eller strategi for å gjenopplive menneskelig forståelse og samhandling. 
Den eneste måten å diskutere natur eller vår egen forståelse av den på, er å bringe oss selv nærmere oss selv og alt annet organisk. Jeg er klar over at jeg i beste fall har nevnt mindre deler av et svært omfattende tema, men ved å vekke oppmerksomhet rundt temaet kan det lede til interesse for hvordan vår forståelse virker i samfunnet og hvordan det utvikler vår selvforståelse. 
Patrick Huse
Utstillingen Understanding Nature/Nature of Understanding viser Patrick Huse med en stor variasjon av teknikker og verk som viser hvordan disse ideene kan manifestere seg i kunsten. Huse bruker kunst som et medium for å sette fokus på landskapet og problematikken som omgir det. I dette gir han dermed betydning til naturen, det menneskelige landskapet og menneskets rolle i den. Utstillingen presenterer Huses artist book «Realms of Belonging», som er blitt utarbeidet i samarbeid med Rovaniemi Regionale Museum, i Arktikum, Finland, installasjonen «Layers» som viser historiske foto og landskapsprøver, malerier, tegninger og fotogravure. 
 
Patrick Huse har stilt ut i en rekke museer internasjonalt og er representert i museer i inn- og utland, bl.a. i Nasjonalmuseet, Norge – Henie Onstad Kunstsenter, Norge – Lillehammer Kunstmuseum, Norge – Frye Art Museum, USA – Nikolaj Kunsthall, Danmark – Pori Kunstmuseum, Finland – Reykjavik Kunstmuseum, Island.
 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS