Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Mestermøte i dyptrykk

Terje Resell, Arne Bendik Sjur og Erling Valtyrson - 13.07.–25.08.2015

I andre halvdel av sesongen ble det vist en kollektivutstilling med tre av våre fremste kunstnere innen dyptrykk. 
 

De tre kunstnerne Terje Resell, Arne Bendik Sjur og Erling Valtyrson samles under utstillingstittelen; Mestermøte i Dyptrykk som de fremste i sitt felt innenfor grafikk. Utstillingen vil vise de tre kunstnerne som individuelle i sine uttrykk med en felles forståelse for egenskapene til dyptrykksteknikker.

Terje Resell har en unik måte å fremstille mennesker på. Ved bruk av koldnål skaper han omrisset til mennesker med en tilsynelatende enkel strek som bærer flere lag med mening.

Arne Bendik Sjur viser blant annet håndkolorerte serier av sine distinktive koldnålsarbeider. Han er kjent for å jobbe i et lite format med stor detaljrikdom. 

Erling Valtyrson er kjent som en mester i den mest krevende av grafiske teknikker; mezzotint. Med motiv hentet fra de tradisjonelle vanitas og surrealismen, referer Valtyrson til kunsthistorien både i bruk av teknikk samt billedspråk.

Kunstverket presenterer:

Elisabeth Werp

Et Dukkehjem - 01.06.–07.07.2013

1.juni åpnet årets sesong på Hovedøya med utstillingen «Et Dukkehjem» av Elisabeth Werp. Basert på Henrik Ibsens berømte skuespill, ble det vist frem malerier og litografier som tar utgangspunkt i en fiktiv fortsettelse av dramatikken som utspiller seg i skuespillet. 
 

 
I forbindelse med utstillingen på Hovedøya ble kunstmappen Et Dukkehjem med Elisabeth Werp lansert. Kunstmappen inkluderer 4 litografier (ark str. 73x53 cm) og er kun i et opplag på 50 eksemplarer.

Elisabeth Werp har latt seg inspirere av Henrik Ibsens kjente skuespill, og illustrerer Et Dukkehjem som en del av «Ibsen-serien». Hun er den første kvinne og den sjette kunstneren til å bidra til prosjektet. Tidligere har Frans Widerberg, Håkon Bleken, Jens Johannessen, Knut Rose og Ørnulf Opdahl illustrert hvert sitt Ibsen-verk. Med i mappen er utdrag fra teksten Et Dukkehjem i Ibsens egen håndskrift.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS