Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Inger Sitter

Arbeider på papir - 06.04.–27.04.2013

Utstillingen viser nye arbeider av Inger Sitter tilvirket i løpet av det siste året. Med på utstillingen er en rekke nye monotypier, samt akryl/pastell på papir.

Inger Sitter sitt uttrykk preges av det spontane og intuitive; en struktur viser vei til den neste, en form balanseres med en annen. Verket blir veiledet av kunstnerens indre uttrykk, en abstrakt ekspresjonisme som resulterer i en streng komposisjon av form og farger. Resultatet er et sterkt personlig og autografisk uttrykk. Hennes nye arbeider med akryl og pastell på papir er gjenkjennelig i hennes stilsikre og særegne formspråk utviklet gjennom et langt kunstnerliv. Likefult innehar de en lekenhet og et temperament som gir energi og vitalitet til de organiske formene.

Monotypiene presentert i utstillingen er utviklet i en unik teknikk. Inger Sitter maler sine monotypier på en glatt plastplate med trykkfarger beregnet på litografi eller dyptrykk. Fargene legges ut i klatter, og føres i raske bevegelser utover trykkplaten med en sparkel. Det videre arbeidet med komposisjonen går ut på å bearbeide billedflaten for å skape orden i det kaoset som har oppstått. Resultatet er ett unikt trykk; én monotypi. 

Denne utstillingen viser Inger Sitter, en av våre fremste billedkunstnere, som en aktiv og engasjert kunstner som kontinuerlig arbeider med de uttrykk hun er så anerkjent for. Som en av våre tidligste modernister, har Inger Sitter vært med på å flytte grenser for det moderne kunstbegrepet her til lands, og hun har med sine mange utenlandsopphold vært med på å gi det norske kunstmiljøet impulser fra utlandet. 

Inger Sitter er representert i Nordens fremste gallerier og kunstsamlinger. Hun har hatt viktige offentlige tillitsverv innen kultur- og kunstliv, bl.a. i Norsk Kulturråd, vært professor ved Statens Kunstakademi og en aktiv deltaker i den offentlige debatten om norske kunstforhold. I 1998 ble hun slått til Ridder av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin viktige rolle i norsk kunstliv. I 2010 ble hun forfremmet til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. I 2011 ble Inger Sitter tildelt Norsk Kulturråds Ærespris. 

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS