Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Fire grafiske fortellinger

10.10.–27.10.2012

Tiina Kivinen, Mezzotint
Ari Pelkonen, Tresnitt og akryl på lerret
Jaana Paulus, Tresnitt
Annu Vertanen, Tresnitt


Utstillingen inngår i programmet til statsbesøket av Republikken Finlands President og Fru Haukio.

Utstillingen ble åpnet av H.M Dronning Sonja og Fru Jenny Haukio 

 

 

 

Kunstverket Galleri har i samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt gleden av å presentere et fremstående utvalg finsk samtidsgrafikk. Utstillingen Fire Grafiske Fortellinger presenterer fire finske grafikere og deres verk. Tre av dem arbeider med tresnitt og en med dyptrykk.

Som kunstform speiler grafikken samfunnet rundt oss. I sine verk viderefører kunstnerne en mangehundreårig teknikk og lar inntrykk fra det 21. århundre komme frem i sine verker. Disse fire grafikerne representerer alle en spisskompetanse innenfor sin sjanger. De har perfeksjonert sitt personlige uttrykk; et uttrykk som til stadighet peker tilbake på en rik grafisk tradisjon.

De fortellinger som er samlet i utstillingen er ikke narrative i litterære forstand. Snarere ser vi i de fire grafiske fortellingene, som denne utstillingen fører sammen, ulike motiver og ulike tilnærminger, men samme nøyaktighet, omsorg og teknisk dyktighet. Kivinen, Pelkonen, Paulus og Vertanen representerer den eventyrlystne grafikken som skapes i Finland i dag.

 

Tiina Kivinen er årets vinner av The Queen Sonja Nordic Art Award. De siste årene har Kivinen fordypet seg i arbeidet med mezzotint, en grafisk dyptrykksteknikk utviklet allerede på 1650-tallet.  Kivinens verk fremstiller mennesket i tilknytning til natur og samfunn, og har ofte en melankolsk tone. 

>> Les mer om Tiina Kivinen

>> Se film om Tiina Kivinen

Ari Pelkonen vant Årets Unge Kunstner-prisen 2012 i Finland.  Pelkonen skaper en form for collage der han kombinerer den tradisjonelle tresnittsteknikken med akrylmaling. Hans verk kan tolkes som en generasjons selvportrett, samtidig som de er studier i farge og teknikk.

>> Les mer om Ari Pelkonen

Jaana Paulus skaper ekspressive tresnitt der symbolisme spiller en betydningsfull rolle. Hennes verk kjennetegnes av en rik koloritt og av betydningsbærende motiver. Tidens gang og menneskets plass i universet avbildes i hennes nøye utskjærte tresnitt. 

>> Les mer om Jaana Paulus

 

Annu Vertanen er kunstmaler og grafiker. Hun er kjent for sine store tresnitt med lyse pastellfarger og valører, som er et resultat av hennes dyktige valsningsteknikk. Nå stiller hun ut nye verk som kan tolkes som sosiogram eller studier i kropper og former.

>> Les mer om Annu Vertanen

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS