Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Sverre Koren Bjertnes

Iris - 19.03.–14.05.2011


Litografiene som ble vist i utstillingen Iris, var en presentasjon av menneskets innadvendte og selvsentrerte tilbøyelighet. 

Stammen i utstillingen er en serie litografier laget høsten 2010 hos Grafisk Stentrykk. Den omfatter 21 litografier, noe som er en uvanlig stor produksjon, og en utradisjonell måte å jobbe fram grafiske verk på i dag. Tradisjonelt velger de fleste kunstnere å konsentrere seg om et mer begrenset antall enkeltverk. Sverre Bjertnes’ serielle løsning har ført til motiver som er konsistente både i forhold til tematisk innhold og formal oppbygging. 
Den formmessige kvaliteten med farger som flyter i hverandre i myke overganger, er karakteristisk for teknikken som Bjertnes har brukt i flere av sine motiver. I litografisk sammenheng har teknikken betegnelsen iristrykk, og prosessen baserer seg på at flere farger legges i lito-pressens fargekasse samtidig. 
Bjertnes kombinerer iristrykk og tegnede figurer. Den fargede bakgrunnen får et preg som er renset for alle spor av kunstnernes hånd. Resultatet blir en syntetisk fargeflate, som står i sterk kontrast til den organiske, tegnede streken. Mens tegningen baserer seg på ideen om å forme på årtusen-gammelt vis, gjennom samspillet mellom tanke, øye og hånd, baseres bakgrunnen på den, historisk sett, langt nyere litografiske teknologien. Sammenstillingen av de to vidt forskjellige kvalitetene påvirker hverandre gjensidig, og gir en virkningsfull og sofistikert eleganse i det ferdige uttrykket. Den flatepregede bakgrunnen og de modellerte menneskehodene, tegnet med myk litografisk stift, fører til at hodene trer insisterende frem fra bakgrunnen.
Tekst Anny Fremmerlid

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS