Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Arkiv:

Kunstverket presenterer:

Lars Elling

Litografier 2005–2010 - 10.04.–16.05.2010

UTSTILLINGEN VISER LARS ELLINGS GRAFISKE ARBEIDER DE SISTE FEM ÅRENE. MALEREN JOBBER JEVNLIG MED LITOGRAFI OG HAR GLEDE AV Å VEKSLE MELLOM DE TO UTTRYKKSFORMENE.

 
Elling liker utfordringene ved å arbeide med litografi på et verksted. Veien frem til et ferdig trykk er en ganske annen enn den ensomme prosessen med et maleri, på atelieret. Ikke sjelden tar Elling utgangspunkt i malerimotivene sine når han skal komponere litografier. Motivet bygges opp, med en ny stein for hver farge. Snart er maleriet glemt, og litografiet tar sin egen vei. Og i neste omgang, alene med et nytt lerret, kan det skje at litografiet påvirker maleriet. De to uttrykksformene gir og tar, og skaper dynamikk i den kunstneriske prosessen.
Lars Elling er en god tegner, med bakgrunn som prisbelønt bokillustratør og portrett-tegner for Dagsavisen. Tegneferdighetene kombinert med erfaringene med maleriet legger et godt grunnlag for å mestre utfordringene ved å jobbe på litosteinen.
Elling ønsker å oppdage noe nytt hver gang han trykker og han er ikke redd for å eksperimentere. De nyeste trykkene på utstillingen er et godt eksempel på dette. De er varianter av et motiv hentet fra den klassiske norske spillefilmen De dødes tjern, basert på Bernhard Borges roman med samme navn.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS