Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

Kunstverket Galleri presenterer

Tine Poppe

Gilded Lilies 

28.09.–22.10.2023

 

Velkommen til utstillingsåpning 28. september kl.18!

Det bli musikalsk innslag av Mathias Eick. Kunstneren vil være til stede.

 

Tine Poppe har blitt tildelt Lens Culture Critics Choice Awards 2023 for fotoserien Gilded Lilies. Utstillingen, med samme tittel, er Kunstverkets første separatutstilling med den anerkjente fotografen, og blir høstens fotoutstilling i galleriet. I tillegg skal Poppe vise arbeidene fra samme serie i både Istanbul og New York høst/vinter 2023/24.

Poppe jobber med fotograferingsoppdrag, dokumentarfoto og fotokunst. Hennes kunstfotografier er ofte sammensatte og har en tydelig estetikk, en utsøkt fargebevisshet. Hennes sterke koloritt er et sentralt virkemiddel i de fleste av Poppes arbeider. Det kunstneriske håndverket har også et stadig økende fokus. Fotografisk detaljrikdom og en klarhet i estetiske fargekomposisjoner beskriver Poppes detaljer og kunstneriske nærstudier med fotografiet som medium.

Sammenlignet med tidligere fotoserier signert Poppe, eksempelvis titlene Mother Nature og Botanical, så er hennes miljøengasjement i Gilded lilies enda tydeligere artikulert. Her presenteres vi for en rekke portretter av blomster plassert inn i mer konstruerte og udefinerbare landskap. Blomstene settes opp mot bakgrunner av landskapsbilder hun har tatt på reiser i områder påvirket av klimakrisen. Mens den portretterte blomsten er kjøpt hos lokale blomsterhandlere her hjemme. Poppe portretterer blomster fremstilt i et industrielt drivhus, både fjernt fra dens opprinnelige habitat og langt fra naturen selv. I tillegg er blomstene fraktet milevis fra sitt kunstige oppvekstmiljø og til et salgssted, tilgjengelig for oss som et hvilket som helst salgbart produkt. Selv «naturen» har blitt til en brikke i det kapitalistiske system og konsumentenes kretsløp og karusell. Blomsterportrettene fremstår som dystopiske tolkninger av et moderne stilleben og passer godt til dagens voldsomme klimaendringer.

Poppes kunstprosjekt har et tankevekkende budskap. Fotografiene understreker hvor ekstremt kortvarig «det vakre» kan oppleves og defineres med dagens skjønnhetsideal. Vår tids estetiske idealer for å bekjempe det forgjengelige og synlige tegn på aldring, er en nærmest grotesk kamp mot naturen og miljøets kretsløp. Kampen om å bekjempe og skjule det forgjengelige ødelegger ikke bare naturen selv, men også relasjoner oss mennesker imellom. Poppes prosjekt retter kanskje først oppmerksomheten mot de industrielle aspektene ved dagens blomsterdyrking og de kunstige prosessene som brukes for å oppnå perfeksjon. Men videre går Poppe enda lengre med å belyse vår rolle i ødeleggelsen av planter og landskap, og ikke bare vår egen forgjengelighet og død.

Gilded lilies har et sterkt budskap med en effektfull visuell og estetisk appell. Blomster representerer en tidløs skjønnhet, en egen estetikk og skjørhet. Alt har sitt opphav i et miljø vi er i ferd med å miste på grunn av de menneskeskapte klimaendringene vi nå erfarer.

 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS