06.10.2016 Oslo Kunstløype 2020

Kunst i Kvadraturen | Oslo Art District har gleden av å invitere til en offisiell presentasjon av byutviklingsforslaget "Oslo Kunstløype 2020"

 

Kunst i Kvadraturen | Oslo Art District har gleden av å invitere til en offisiell presentasjon av byutviklingsforslaget

"Oslo Kunstløype 2020"

 

Dag: 13. oktober, 2016
Tidspunkt: kl. 14:00 - 15:30
Sted: Sentralen, P1
Påmelding: info@oslokunstloype.no
Lett servering 

Med ferdigstillelsen av viktige signalbygg som Munchmuseet med Stenersenmuseet, Deichmanske hovedbibliotek, den nye Nasjonalmuseumsbygningen og Den Norske Opera & Ballett, vil Oslo framstå som en av Nord-Europas mest sentrale kulturhovedsteder innen få år. "Oslo Kunstløype 2020" er et forslag som har som mål å synliggjøre alle kunstneriske virksomheter og institusjoner på strekningen mellom Ekebergparken, Bjørvika, Kvadraturen og Tjuvholmen. Initiativtakere for forslaget er Kunst i Kvadraturen. 

Den nye kunstløypen er, som de nevnte signalbygg, planlagt ferdigstilt i 2020. Den vil være tilgjengelig i sin helhet for fotgjengere og syklister og vil inkludere nye permanente eller temporære kunstverk som følger langsmed. Synlighet på bakkenivå i form av unison skilting og belysning vil akkompagneres av veiledning gjennom en app og egne nett-plattformer.

Oslo Kunstløype vil gå fra Ekebergparken via Middelalderparken i Gamlebyen til Bjørvika og Kunsthall Oslo, Operaen, det nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek, opp rådhusgaten med gallerier som Soft, Format og Tegnerforbundet, Bankplassen med Kunstverket galleri, galleri LNM, galleri RAM, Arktitekturmuseet og Christiania torg med Oslo Kunstforening, BOA og Sentralen. Kunstløypen vil deretter gå til Rådhuset og nærliggende gallerier som Kunstnerforbundet, det nye Nasjonalmuseet og videre til Aker Brygge og Tjuvholmen med sine gallerier og Astrup Fearnley Museet. 

Oslo er en dynamisk by for kunst og kultur med uttrykk som lever i balanse mellom det etablerte og det nyskapende og eksperimentelle. Opprettelsen av kunstløypen vil forbinde byens eldre og nyere uterom og gjøre det enklere for lokalt og internasjonalt publikum å orientere seg i ulike geografiske områder med ulike kunstuttrykk samt arkitektoniske historie. Samtidig vil den åpne opp for aktiviteter langs hele Havnepromenaden og tilby en solid plattform for videre utvikling av og deltakelse i fellesarrangementer i byen.

Prosjektleder for forprosjektet er Hilde Herming. 

Kunst i Kvadraturens arbeidsgruppe består av: 
Marianne Hultman, kunstnerisk og daglig leder Oslo Kunstforening. 
Petter U. Morken, daglig leder Kunstverket galleri.
Karianne Sand, daglig leder Soft galleri.
Hilde Lunde, daglig leder Tegnerforbundet. 

Kunst i Kvadraturen | Oslo Art District er et uformelt nettverk som består av: Tegnerforbundet, Soft galleri, Galleri Format Oslo, LNM, RAM galleri, Oslo Kunstforening, Kunstverket galleri, Kunsthåndverkerne, Kunstnerforbundet, Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design og Norske Grafikere. 

Velkommen skal dere være!
Oslo Kunstløype er støttet av Kulturrådet.  

 

Les mer om Oslo Kunstløype 2020 her

 


   Oslo Kunstløype 2020 Back

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider

ManStengt

Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00

Tors. 10:00 - 18:00

Lør. 12:00 - 16:00

Søn. 12:00 - 16:00*

*kun under utstillinger

 

Kunstverket Hovedøya Galleri:
Lavetthuset, Hovedøya

Tlf: 23 23 41 50
Email: hovedoya@kunstverket.no

Åpningstider

Fre - Søn 13:00 - 17:00

Galleriet er åpent i perioden
medio juni – medio august

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.