Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Mattias Härenstam

Kun himmelen ovenfor oss

Produkt nr.:10924115
Kr 12 000,00
Kjøp
Størrelse:
Ark:110 x 84,5
Teknikk: Tresnitt
Opplag:20 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.

Mattias Härenstam (f.1977)

 

Mattias Härenstam er opprinnelig fra Gøteborg, men bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Städelschule, Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt a. M.. Härenstam arbeider med videokunst, installasjon, treskulptur og tresnitt.


Mattias Härenstam - Teknikk og tematikk

Mattias Härenstam arbeider med videokunst og installasjoner, treskulptur og som grafiker er det tresnittet han foretrekker. Han arbeider med et utvalg av de minste knivene i kryssfiner av bjørk. Det er ett hardt tre som gir han den motstand han trenger for å skape svært detaljerte arbeider med store, tette mørke flater. 

Tematikken i Mattias Härenstams trykk er ofte variasjoner over de samme temaene han arbeider med i skulptur og film. De omhandler ofte situasjoner der kontrollen går tapt og kaoset bobler opp i overflaten. Personlig kontroll, men også kontroll på et større, sosialt og politisk plan. Et eksempel er trykket "I skogen", som omhandler mordet på den svenske statsministeren Olof Palme i 1986. Den nederste delen av bildet er basert på et kjent pressefoto fra åstedet. Bildet som helhet relaterer også til Caspar David Friedrichs maleri "Chausseur im Walde" fra 1814. Politimannen som nesten forsvinner inn i den tette, mørke skogen er like fortapt som den franske soldaten blant Friedrichs tyske grantrær.

 

Mattias Härenstam - Utstillinger og samlinger

Mattias Härenstams har deltatt på en mengde kollektivutstillinger rundt om i verden og hatt flere egne separatutstillinger i Norden og Tyskland. Tresnittene har bl.a. blitt vist på Høstutstillingen og på separatutstillinger i Galleri Norske Grafikere, Art-Claims-Impulse Contemporary Fine Arts i Berlin og Luleå Konsthall. De er bl.a. innkjøpt av Nasjonalmuseet, Utenriksdepartementet og Luleå Kommunale Kunstsamlinger.

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS