Gå til innholdet
Meny
- Ledende på nordisk kvalitetsgrafikk

20 mest søkte:

Calina Pandele Yttredal

Verdenstreet

Produkt nr.:10890100
Kr 4 000,00
Kjøp
Størrelse:
Motiv:50 x 50
Ark:60 x 60
Teknikk: Litografi
Opplag:100 eksemplarer
Alle grafiske arbeider på våre nettsider er signert og
nummerert av kunstner.
Vi tilbyr innramming, kontakt oss for informasjon.
Kjøpsbetingelser / Terms and conditions

Kjøpsbetingelser:
Privatkunder får bestillingen tilsendt i postoppkrav dersom ikke annet er avtalt. Porto og oppkrav, kr. 150,- per forsendelse, kommer i tillegg til billedprisen. Frakt for innrammede bilder er kr. 300,- per bilde. I tillegg til prisen kommer lovpålagt 5% kunstavgift til Bildende Kunstneres Hjelpefond på arbeider/ bilder over kr. 2000,-. Det er 14 dagers angrefrist ved kjøp via internett. Kunstverket omsetter kunst som mellommann for kunstner. Eiendomsretten til bildene tilhører kunstner inntil hele beløpet er betalt.
Les mer her

Calina Pandele Yttredal

 

er kjent for sin utforskning av lys og farge i samspill, gjennom to – og tredimensjonale arbeider, innen maleri, grafikk, tegning, lysskulpturer, hvor hun anvender ulike teknikker, materialer og formater. Yttredal har mottat priser og stipendier, deltatt i TV- og radioprogrammer, og er  bl.a. representert i H.M. Dronning Sonjas jubileumssamling og Petter Olsens kunstsamling. 

 

Lyskunstneren Calina Pandele Yttredal

I sin søken etter å forene lysets farger og pigmentfargen som henspiller på ideen om foranderlighet,  har Yttredal forsket på nye type maling og materialer ved blant annet Golden fabrikken i New York State. Slik har hun utviklet en egen teknikk med iriserende og transparente medier lag på lag, på ulike overflater som lerret, akrylglass, metall, plast, osv. Lyset blir en aktiv medspiller i verket som endrer karakter, og motivet rommer flere dimensjoner. I sine litografiske trykk gjenskaper hun lysets immaterialitet ved blant annet å anvende iris teknikken. I monotypiene anvender Yttredal varierte virkemidler for å forskyve oppfatningen om hva vi ser og vekke ulike assosiasjoner hos betrakteren.

 

Den allsidige Calina Pandele Yttredal

Med klassisk kunstnerisk bakgrunn fra kunstakademier i Norge og utland, har Calina Pandele Yttredal stilt ut separat og på gruppeutstillinger i gallerier i Norge som blant annet Kunstnerforbundet, Tegnerforbundet, RAM Galleri, Kunsthall Oslo, Arctandria, Brandstrup, Kunstmuseet Kube,  og i utland, som bl.annet i New York, Seattle, Miami, Paris, Rio de Janeiro, Helsinki, Osaka.  Hun har ferdigstilt en rekke offentlige utsmykninger, som i anledning den nasjonale markeringen av Bjørnstjerne Bjørnsons hundreårsjubileum i Molde. Hennes lysskulptur “Wind-Eye” ble bestilt av Kunstpark Tranøy og avduket i “Hamsuns rike” i anledning jubileet “Tranøy Fyr 150 år”. Blant Yttredals steds-spesifikke verk nevnes den 10 m lange lysutsmykningen “Landskap fra Finnmark”, direkte montert på glassfasade ved Kirkenes Snowhotel, der maleri og natur spiller sammen. Hennes fagbøker er benyttet som pensum i høgskolesektoren, hun har mottatt Kultur og næringprisen, og er bl.a. representert i H.M. Dronning Sonjas jubileumssamling og Petter Olsens kunstsamling. 

Kontakt

Kunstverket Galleri AS
Kirkegata 5, 0153 Oslo

Tlf: 23 23 41 50
Email: gallerist@kunstverket.no

Åpningstider:

Onsdag 12:00 - 17:00

Torsdag 12:00 - 18:00

Fredag 12:00 - 17:00

Lørdag 12:00 - 16:00

Les vår Personvernerklæring

Galleriets mailingliste

Hvis du ønsker å motta vårt nyhetsbrev på e-post, kan du
skriv inn din e-postadresse ovenfor, og klikk Send.

Kunst i kvadraturen

KUNST I KVADRATUREN
er et samarbeidsprosjekt mellom ti gallerier i Kvadraturen.

2023 © Kunstverket Galleri AS